שניים בביס אחד: בורקס סביח מושלם!
בורקס סביח שכולם אוהבים! בורקס פריך במילוי תפוחי אדמה, ביצים קשות וחציל קלוי, מתכון פשוט להכנה וכל כך טעים, רק מזהירים אתכם שזה מתכון ממכר!
בורקס סביח שכולם אוהבים! בורקס פריך במילוי תפוחי אדמה, ביצים קשות וחציל קלוי, מתכון פשוט להכנה וכל כך טעים, רק מזהירים אתכם שזה מתכון ממכר!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 687.2 קק״ל 4810.3 קק״לפחמימות 77.7 גרם 544.2 גרםשומן 32.9 גרם 230.1 גרםנתרן 1178.4 מ״ג 8248.8 מ״גחלבון 20.2 גרם 141.3 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 41.1 גרםשומן רווי 9.0 גרם 63.2 גרםכולסטרול 69.8 מ״ג 488.9 מ״גסידן 42.8 מ״ג 299.4 מ״גברזל 2.7 מ״ג 19.1 מ״גאשלגן 322.5 מ״ג 2257.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 12.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות687
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 687.2 קק״ל 4810.3 קק״לפחמימות 77.7 גרם 544.2 גרםשומן 32.9 גרם 230.1 גרםנתרן 1178.4 מ״ג 8248.8 מ״גחלבון 20.2 גרם 141.3 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 41.1 גרםשומן רווי 9.0 גרם 63.2 גרםכולסטרול 69.8 מ״ג 488.9 מ״גסידן 42.8 מ״ג 299.4 מ״גברזל 2.7 מ״ג 19.1 מ״גאשלגן 322.5 מ״ג 2257.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 12.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 687 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
400 גרם תפוחי אדמהמבושל ומסונן היטב
-
1 חציל גדולפרוס לעיגולים
-
40 גרם חמאהמומסת
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 צנצנת אריסה
-
5 ביצים קשות Lפרוסות
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים .מוסיפים מים, חומץ, מלח וסוכר. נותנים לכל המרכיבים להתאחד לבצק.
- מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות איטית למשך 10 דקות עד שמתגבש בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את המילוי: בקערה שמים את התפוחי אדמה, 200 גר’ חמאה מומסת. ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב .
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מורחים מעט שמן ומניחים את החצילים. מברישים כל חציל גם כן עם מעט שמן ומכניסים לתנור עד שהחצילים נהיים זהובים שחומים .
- מרכיבים ואופים: מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיתה בעובי של 2 מ”מ. במרכז כל עלה בצק מניחים: כף אריסה, מעל שמים כף גדושה של פירה, פרוסת חציל וחצי ביצה קשה פרוסה.
- סוגרים את הפיתה לחצי ומהדקים עם האצבע לאורך כל המילוי ואז עם מזלג לוחצים על הבצק לכיוון מטה ככה שנוצרים לנו קווים של המזלג.
- שמים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור לאפייה עד שהבורקס הופך לזהוב - שחום.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים .מוסיפים מים, חומץ, מלח וסוכר. נותנים לכל המרכיבים להתאחד לבצק.
- מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות איטית למשך 10 דקות עד שמתגבש בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את המילוי: בקערה שמים את התפוחי אדמה, 200 גר’ חמאה מומסת. ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב .
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מורחים מעט שמן ומניחים את החצילים. מברישים כל חציל גם כן עם מעט שמן ומכניסים לתנור עד שהחצילים נהיים זהובים שחומים .
- מרכיבים ואופים: מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיתה בעובי של 2 מ”מ. במרכז כל עלה בצק מניחים: כף אריסה, מעל שמים כף גדושה של פירה, פרוסת חציל וחצי ביצה קשה פרוסה.
- סוגרים את הפיתה לחצי ומהדקים עם האצבע לאורך כל המילוי ואז עם מזלג לוחצים על הבצק לכיוון מטה ככה שנוצרים לנו קווים של המזלג.
- שמים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור לאפייה עד שהבורקס הופך לזהוב - שחום.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (39)
הי, אני רוצה להכין עם שמן במקום חמאה, זה אפשרי? ומה הכמות של השמן שאני ימיר?
היי רות, אפשר להחליף, רק שימי לב שצריך 85% מכמות החמאה בשמן. כלומר במקום 50 גרם חמאה, צריך לשים 42 גרם שמן.
האם אפשר להקפיא? באחזה שלב של ההכנה?
לא כל כך אידיאלי מבחינת הביצה
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- המתכונים הפייבוריטים
- יום העצמאות
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סנו-סושי
- תפוחי אדמה