איך מכינים עוגת קטיפה אדומה?
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים קלות 2 תבנית עגולות.
2. מנפים לקערה: 3 כוסות קמח לבן, 10 גרם אבקת קקאו, 1 כפית סודה לשתייה וקורט מלח.
3. במיקסר, מקציפים 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ו-350 סוכר לבן עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. מוסיפים לתערובות 2 ביצים L וממשיכים להקציף.
5. מוסיפים לתערובות: כוס שמן קנולה, 1 כף חומץ, 2 כפיות תמצית וניל ,1 כוס רוויון ו-2.5 כפות צבע מאכל אדום ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
6. מוסיפים לבלילה את התערובות היבשה (קמח מנופה) ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
7. מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות ואופים 25-30 דקות, עד שהעוגות תופחות מעט. מוצאים מהתנות ומצננים לגמרי.
8. להכנת הקרם, מקציפים בקערה 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%, 200 גרם גבינת שמנת 30%, שקית אינסטנט וניל ו-100 גרם סוכר - עד קבלת קרם אחיד.
9. הרכבת העוגה. מיישרים את העוגות בעזרת סכין משוננת (שמרו את הפירורים לקישוט). מניחים את השכבה הראשונה על צלחת ומורחים מעליה כמות נדיבה של קרם. מכנסים עם השכבה השנייה ומורחים מעליה את הקרם שנשאר. בשאריות הקרם, מכסים את שולי העוגה. בפירורים שנשארו מקשטים את העוגה מלמעלה.
למתכון מעולה של עוגת קטיפה אדומה, לחצו כאן >>
2. מנפים לקערה: 3 כוסות קמח לבן, 10 גרם אבקת קקאו, 1 כפית סודה לשתייה וקורט מלח.
3. במיקסר, מקציפים 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ו-350 סוכר לבן עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. מוסיפים לתערובות 2 ביצים L וממשיכים להקציף.
5. מוסיפים לתערובות: כוס שמן קנולה, 1 כף חומץ, 2 כפיות תמצית וניל ,1 כוס רוויון ו-2.5 כפות צבע מאכל אדום ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
6. מוסיפים לבלילה את התערובות היבשה (קמח מנופה) ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
7. מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות ואופים 25-30 דקות, עד שהעוגות תופחות מעט. מוצאים מהתנות ומצננים לגמרי.
8. להכנת הקרם, מקציפים בקערה 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%, 200 גרם גבינת שמנת 30%, שקית אינסטנט וניל ו-100 גרם סוכר - עד קבלת קרם אחיד.
9. הרכבת העוגה. מיישרים את העוגות בעזרת סכין משוננת (שמרו את הפירורים לקישוט). מניחים את השכבה הראשונה על צלחת ומורחים מעליה כמות נדיבה של קרם. מכנסים עם השכבה השנייה ומורחים מעליה את הקרם שנשאר. בשאריות הקרם, מכסים את שולי העוגה. בפירורים שנשארו מקשטים את העוגה מלמעלה.
למתכון מעולה של עוגת קטיפה אדומה, לחצו כאן >>