
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים16
מצרכים
בלילה
-
420 גרם קמח לבןאו 3 כוסות
-
10 גרם אבקת קקאואו כף אחת
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
120 גרם חמאה רכהבטמפרטורת חדר
-
350 גרם סוכר לבןאו 3/4 1 כוסות
-
2 ביצים L
-
240 מ"ל שמן קנולהאו כוס אחת
-
1 כף חומץ 5%או מיץ לימון
-
2 כפיות תמצית וניל
-
240 מ"ל רוויוןאו כוס אחת
-
2 1/2 כפות צבע מאכל אדום
קרם
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם גבינת שמנת 30%
-
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
100 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
- מכינים את הבלילה: מנפים לקערה ומערבבים את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים (עם בלון הקצפה) במשך כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את השמן, החומץ, הווניל, הריוויון וצבע המאכל ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את התערובת היבשה ומערבבים קצרות עד שמתקבלת בלילה אחידה (גושים קטנים זה לא בעיה).
- מחלקים את הבלילה בין התבניות ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגות תופחות קצת, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ללא פירורים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת, פודינג הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד.
- מרכיבים את העוגה: מיישרים את העוגות בעזרת סכין משוננת (שומרים את הפירורים לקישוט). שמים את השכבה הראשונה על צלחת הגשה ומורחים מעל כמות נדיבה של הקרם. מכסים על ידי השכבה השנייה ומורחים מעליה את הקרם. משתמשים בשאריות הקרם כדי לכסות את שולי העוגה. משתמשים בפירורים האדומים שנשארו כדי לקשט את העוגה מלמעלה.
- חותכים ומגישים. שומרים במקרר.
עוגת קטיפה אדומה. צילום: שניר גואטה
בשיתוף עם ברימאג
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
4560.5
קק״ל
9121.1
קק״ל
פחמימות
409.6
גרם
819.2
גרם
שומן
308.1
גרם
616.1
גרם
נתרן
759.5
מ״ג
1519.1
מ״ג
חלבון
45.7
גרם
91.5
גרם
סיבים תזונתיים
7.3
גרם
14.7
גרם
שומן רווי
119.2
גרם
238.4
גרם
כולסטרול
696.1
מ״ג
1392.2
מ״ג
סידן
415.0
מ״ג
829.9
מ״ג
ברזל
4.3
מ״ג
8.5
מ״ג
אשלגן
844.8
מ״ג
1689.5
מ״ג
אבץ
4.1
מ״ג
8.3
מ״ג
תגובות (20)
היי, שימו לב שאופן ההכנה שונה במתכון הרשום ובסירטון
תודה רבה. נבדוק את המתכון ונעדכן בהקדם (:
אני יכולה לעשות גם בלי רוויון?
היי, אפשר להשתמש בשמנת חמוצה או יוגורט במקום הרוויון אך לא לוותר לחלוטין. בהצלחה(: