עוגת קטיפה אדומה – מלטפת וחגיגית!

רוצים להרשים את האורחים בקינוח אלגנטי ומדהים ביופיו? עוגת קטיפה אדומה תעשה בשבילכם את העבודה. עוגת שכבות בצבעי אדום ולבן מקלאסיקות המטבח האמריקאי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בלילה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
  2. מכינים את הבלילה: מנפים לקערה ומערבבים את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
  3. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים (עם בלון הקצפה) במשך כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים להקציף.
  5. מוסיפים את השמן, החומץ, הווניל, הריוויון וצבע המאכל ומערבבים עד לאיחוד.
  6. מוסיפים את התערובת היבשה ומערבבים קצרות עד שמתקבלת בלילה אחידה (גושים קטנים זה לא בעיה).
  7. מחלקים את הבלילה בין התבניות ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגות תופחות קצת, מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ללא פירורים. מצננים לגמרי.
  8. מכינים את הקרם: שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת, פודינג הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד.
  9. מרכיבים את העוגה: מיישרים את העוגות בעזרת סכין משוננת (שומרים את הפירורים לקישוט). שמים את השכבה הראשונה על צלחת הגשה ומורחים מעל כמות נדיבה של הקרם. מכסים על ידי השכבה השנייה ומורחים מעליה את הקרם. משתמשים בשאריות הקרם כדי לכסות את שולי העוגה. משתמשים בפירורים האדומים שנשארו כדי לקשט את העוגה מלמעלה.
  10. חותכים ומגישים. שומרים במקרר.

    עוגת קטיפה אדומה. צילום: שניר גואטה
    עוגת קטיפה אדומה. צילום: שניר גואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 4556.3 קק״ל 9112.7 קק״ל
פחמימות 403.8 גרם 807.5 גרם
שומן 305.8 גרם 611.6 גרם
נתרן 680.9 מ״ג 1361.9 מ״ג
חלבון 44.3 גרם 88.5 גרם
סיבים תזונתיים 7.3 גרם 14.7 גרם
שומן רווי 123.6 גרם 247.1 גרם
כולסטרול 696.7 מ״ג 1393.4 מ״ג
סידן 416.8 מ״ג 833.5 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״ג
אשלגן 849.6 מ״ג 1699.1 מ״ג
אבץ 3.5 מ״ג 7.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    אילנה קצב
    Avatar
    אילנה קצב

    גלידה תורכית

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody