חם? לח? אי אפשר לחשוב על ארוחה חמה וכבדה? יש לנו פיתרון בשבילכם. פוקי, הארוחה המושלמת לצהרי יום בחום הישראלי. השבוע נקלענו לאזור הבורסה ברמת גן בצהרי יום לח במיוחד, חיפשנו משהו לאכול וכל השיפודיות המהבילות עשו לנו רק חשק לחופשה בפינלנד. אז מצאנו את SAI - מסעדת סושי כשרה וחשבנו שסושי דווקא בא בחשבון. בתפריט מצאנו כל החשודים המידייים אבל גם סקצייה נפרדת לפוקי.
הפוקי, שמשמעותו “חתוך לקוביות”, היא מנת אוכל רחוב נפוצה בהוואי. לרוב הסועד הוא זה שבוחר איך המנה תורכב ופס ההרכבה כולל את בסיס המנה (פחמימתי, במקרה של SAI, אורז סושי לבן נהדר), חלבון, ירקות ותוספת קראנצי’ת. אצל סאי, הבחירה לא בידיכם. יש חמישה סוגים של פוקי ולכם נותר לבחור, על פי התוספת החלבונית. אנחנו הלכנו על ה”פוקי מיקס”, 56 שקל, על בסיס אורז סושי, עם קוביות סלמון וטונה נאים, אבוקדו, בטטה, בצל ירוק, צנון יפני, נבטים סיניים, כרוב לבן, עלי בייבי, שעועית ירוקה רוטב פונזו וווינגרט אסיאתי. מערבבים הכל, מוסיפים קצת מיונז ספייסי לקיק, ונהנים מאוכל קל, משביע וסופר טעים. למעשה, היה כל כך מוצלח שהחלטנו לקחת טייק אווי גם לארוחת הערב. הפעם ניסינו מנת כנפיים (42 שקל), 12 יחידות נדיבות של
בא לכם להכין פוקי בבית? גם זה אפשרי! קבלו כמה מתכונים נהדרים:
פוקי בול אבוקדו וסלמון
הצג כתבה
פוקי עוף בפונזו וים ירקות
הצג כתבה
פוקי מעולה של רון יוחננוב
הצג כתבה
תגובות (0)