במהפכת סימון המוצרים שמוביל משרד הבריאות ניתן ללכת לאיבוד די בקלות. אז בואו, נעשה לכם סדר לגבי סימון העוף שאתם קונים בסופר: הסימון הירוק!
הסימון הירוק של משרד הבריאות הוא סימון שבא לזהות מזון מקבוצת המזונות הגולמיים, שאינם מעובדים ומכיל תכולת נתרן נמוכה מ-300 מ”ג ל-100 גרם - כלומר פחות מלח.
אולי אינכם יודעים עדיין, אבל העוף הטרי של עוף טוב הוא היחיד שקיבל את הסימון הירוק בעוף, ולמעשה הוכרז כמזון בריא ומומלץ.
בעוף כזה, אשר יש לו את הסימון הירוק, אפשר להשתמש מהאריזה ישירות למחבת. אין צורך לשטוף את העוף, גם כי העוף הזה טופל בסביבת עבודה נקייה, וגם בגלל ששטיפת עוף לא מבושל עשויה להתיז מים שמכילים חיידקים על סביבת העבודה, דבר שיפגום באוכל טרי שיוכן בה.
חוץ מזה שימו לב שטמפרטורת מים גבוהה מעט, תתחיל פעולת בישול בעוף, דבר שאנו לא רוצים שיקרה.
תגובות (0)