עגבניות ומלפפונים הם צירוף נהדר בסלט, השאלה היא - האם הם מסתדרים טוב גם במקרר שלכם? איפה כדאי לאחסן אותם, איך להאריך את החיים שלהם ומה כדאי להכין איתם? כל התשובות לשאלות נמצאות ממש פה למטה.
אז איפה כדאי לשמור עגבנייה?
עדיף לשמור אותה מחוץ למקרר, במזווה מוצל.
עגבנייה היא סולנית ולכן היא לא אוהבת קור וקשה לה להתמודד עם טמפ’ נמוכה.
האם נכון להוריד את העגבנייה מהגבעול שלה בסופר?
לא. הגבעול ממשיך להזין את העגבניות גם לאחר הניתוק מהקרקע ובכך מאריך את החיות שלה (קצת כמו חבל טבור).
אם כבר ניתקתם את הגבעול השתדלו לא לנתק את מכסה העגבנייה.
ומה לגבי מלפפון?
לפני הכל חשוב לזכור שמדובר בירק סופר רגיש העשוי מ95% מים. לכן הוא נוטה להתעייף, להתכווץ, להתגמש ולאבד מהפריכות שלו יחסית מהר.
החדשות הטובות הן שבאחסון נכון שלו נוכל להאריך את חייו ולשמור עליו פריך ועסיסי גם עשרה ימים.
אז איפה כדאי לשמור מלפפון?
בקופסא פשוטה מרופדת בנייר סופג (בתחתית ומעל המלפפונים). כאשר המלפפונים במקרר הקופסא סגורה ובכל פעם שאני מוציאה מלפפונים מהמקרר אני דואגת לנגב את הלחות שמצטברת על המכסה מבפנים. הנייר סופג את הלחות והמלפפונים נשארים פריכים.
בשום פנים ואופן לא להשאיר את המלפפונים בתוך שקית סגורה, הם נרטבים ונרקבים.
ממליצה לבחור מלפפונים מבריקים, בעלי קליפה בהירה יחסית (לא צהובה) וירוקים, ללא פגמים וקצוות רכים. הגודל לא קובע - הגדולים נחשבים מרים, כך שגם אם הגדולים מרשימים רצוי לקנות קטנים.
איך נאריך את חיי המלפפון?
קחו שני כללים בסיסיים באחסון פירות וירקות:
- ירקות ופירות מפרישים באופן טבעי גז שנקרא אתילן, רמת האתילן המופרשת מכל פרי וירק תשפיע על אופן האחסון שלהם במקרר. האתילן הוא גז המעודד הבשלה (והרקבה). כך שנזהר באחסון פירות וירקות מסוימים בסמיכות לירקות ופירות שמפרישים כמות גדולה של אתילן. תפוחי עץ, אגסים, ובננות מפרישים כמות גדולה של אתילן ולכן נמנע מלאחסן אותם לצד חסה, מלפפונים ועוד ירקות רגישים אחרים (שלא יתחילו לבכות).
- יש כאלו ששוטפים פירות וירקות לפני הכנסתם למקרר. פירות וירקות רטובים נוטים להתקלקל מהר יותר (ולכן עדיף לא לעשות את זה), לכן נכניס רק לאחר יבוש מלא.
אז הרחקנו את המלפפון משאר הירקות ודאגנו שהוא יהיה יבש - מה הלאה???
מה לגבי הטריק עם הכפית?
יש שמועה שמספרת שאם שמים כפית מתכת בשקית עם מלפפונים הטריות שלהם נשמרת. זה באמת יכול היה להיות נחמד אם זה היה נכון, אבל לצערכם ולצערי זה לא באמת עובד (מוזמנים לעמוד שלי לקרוא עוד ספציפית על זה).
ובחזרה לשאלת השאלות - האם הם נועדו לחיות יחד במקרר?
אז התשובה היא ממש לא. העגבנייה מפרישה אתילן ברמה יחסית גבוהה. זה גורם למלפפון להבשיל ולהירקב מהר יותר, לכן, חשוב מאוד שנפריד ביניהם. כך, הם יפגשו לראשונה בסלט שלכם והכימיה הזו של דייט ראשון תייצר התרגשות שתבוא לידי ביטוי בטעם…
יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.
מתכון ב-10 דקות: פסטה רוזה. שלמות
אפילו האיטלקים יופתעו: גלידה ביתית בטעמי קפרזה עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום
מרק עגבניות וגבינת בורסאן לארוחה זוגית מפנקת
סלט מלפפונים בצורת ספירלה עם רוטב אסייתי בועט ומשגע
תגובות (0)