
אז מה זה בעצם קמח כוסמין, מה הקסם שלו ולמה כולם מדברים עליו?
כוסמין הוא סוג של דגן עשיר בחלבון ומכיל גלוטן. הדגן נטחן לקמח ומשמש לאפייה. טעמו של הכוסמין הוא מעט מתוק (לכן לעיתים אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון) ואגוזי.
קמח כוסמין איננו מהווה פתרון לצליאקים אך מהווה תחליף בריא יותר לקמח הלבן.
קמח כוסמין מלא עשיר עוד יותר במינרלים וויטמינים (כי הגרגר נטחן יחד עם קליפתו העשירה והבריאה). בצקים מקמח כוסמין מלא נוטים להיות דחוסים וכבדים (זמן הלישה וההתפחה שלהם ארוך יותר מקמח לבן או קמח כוסמין לבן).
המרה מקמח לבן לקמח כוסמין: ניתן להמיר כמעט בכל מתכון את הקמח הלבן בקמח כוסמין. קמח כוסמין עדין יותר מקמח לבן ולכן הלישה צריכה להיות עדינה וקצרה יותר מבקמח לבן. את כמות המים יש להפחית בכ-25% מבמתכון עם הקמח הלבן (הזהרו לא לשים מעט מדי מים כי הבצק ייהפך ליבש וקשה) ורצוי להכניס את הבצק (אם אתם מכינים לחם למשל) מיד לתבנית שתשמור על צורתו (כמות הגלוטן הנמוכה שבו מקשה עליו לשמור על צורתו כמו בבצק מקמח לבן).
המרה מקמח לבן לקמח כוסמין מלא: אם רוצים להמיר קמח לבן בקמח כוסמין מלא, מומלץ לא להמיר יותר מ-50%. כלומר לעשות חצי-חצי. קמח כוסמין מלא עשיר בסיבים תזונתיים המכבידים על תהליך הלישה וההתפחה והופכים את המאפה לכבד ודחוס.
חשוב שתדעו:
כף קמח כוסמין שוקלת 8 גרם
כוס קמח כוסמין שוקלת 130 גרם
כף קמח כוסמין מלא שוקלת 8 גרם
כוס קמח כוסמין מלא שוקלת 240 גרם
בא לכם מתכונים עם קמח כוסמין? בבקשה!





תגובה אחת
אני משתמשת בקמח כוסמין כמעט להכל וממש אוהבת! תודה רבה על המתכונים הנהדרים! 🙏🏻💕🙏🏻💕