סלמון אסייתי עם סלט מלפפונים וקרם פרש של אהרוני

סלמון אסייתי עם סלט מלפפונים וקרם פרש של אהרוני

מי ידע שמזרח ומערב יכולים להיפגש באוכל בצורה כל כך מושלמת? אהרוני מכין סלמון אסייתי עם סלט מלפפונים, שמיר וקרם פרש. השילוב בין הרוטב האסייתי לסלט הקריר הוא שילוב מפתיע ומנצח.

 מצרכים:
6 נתחי סלמון (150 גרם לנתח)
מלח
פלפל שחור
תרסיס שמן קנולה

 לזיגוג:
3 כפות סויה
2 כפות מירין
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות לימון
1 כף דבש
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
2 גבעולי בצל ירוק

לסלט:
1 חבילה בייבי מלפפון
1/2 כוס עלי בייבי תרד
1 כף עלי שמיר
1 פלפל צ’ילי אדום חריף

לרוטב:
2 כפות סויה
2 כפות מיץ לימון
1/2 כף דבש
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף
1/2 כפית שמן שומשום

אופן הכנה:

  1. מכינים את הדג: מתבלים את הדגים במלח ובפלפל שחור.
  2. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מתיזים מעט תרסיס שמן, וצורבים את הדג משני הצדדים, תחילה מצד העור.
  3. מכינים את הרוטב: מגררים את הג’ינג’ר וחותכים דק את הבצל הירוק. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה, מוסיפים למחבת עם הסלמון הצרוב ומזגגים את הדגים.
  4. מכינים את הסלט: פורסים את המלפפונים לפרוסות אורכיות דקות באמצעות מנדולינה או סכין חדה. מעבירים לקערה יחד עם כל יתר רכיבי הסלט ורכיבי הרוטב ומערבבים בעדינות.
  5. מעבירים את הדגים הצרובים לצלחת הגשה, מסדרים ליד סלט מלפפונים עם כף גדושה של קרם פרש ומגישים.

מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר

אולי יעניין אתכם גם

שניצל אסייתי עם סלט ירקות רענן של תמרה וישראל אהרוני

רולים של דפי אורז עם שניצל בקר ורוטב אסייתי

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

אטריות מוקפצות עם רצועות שניצל בקר של ישראל אהרוני

דניש סלמון, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

דניש סלמון מעושן, קרם פרש, שמיר ולימון של תמרה אהרוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *