בחנות הממתקים: סוכריות פילו במילוי גבינות ורוטב שמנת
סוכריות פילו במילוי גבינות, בצק פילו עמוס מילוי שמגולגל לצורת סוכרייה ומטוגן בשמן עמוק. טובלים ברוטב שמנת ומתענגים!
סוכריות פילו במילוי גבינות, בצק פילו עמוס מילוי שמגולגל לצורת סוכרייה ומטוגן בשמן עמוק. טובלים ברוטב שמנת ומתענגים!
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 364.2 קק״ל 5463.5 קק״לפחמימות 14.6 גרם 219.5 גרםשומן 29.6 גרם 443.7 גרםנתרן 271.9 מ״ג 4077.8 מ״גחלבון 10.0 גרם 150.7 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.8 גרםשומן רווי 15.1 גרם 226.1 גרםכולסטרול 50.0 מ״ג 749.8 מ״גסידן 198.1 מ״ג 2971.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 113.4 מ״ג 1701.1 מ״גאבץ 117.0 מ״ג 1755.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות364
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 364.2 קק״ל 5463.5 קק״לפחמימות 14.6 גרם 219.5 גרםשומן 29.6 גרם 443.7 גרםנתרן 271.9 מ״ג 4077.8 מ״גחלבון 10.0 גרם 150.7 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.8 גרםשומן רווי 15.1 גרם 226.1 גרםכולסטרול 50.0 מ״ג 749.8 מ״גסידן 198.1 מ״ג 2971.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 113.4 מ״ג 1701.1 מ״גאבץ 117.0 מ״ג 1755.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 364 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם חמאהמומסת
-
15 עלי בצק פילו
-
1/2 צרור פטרוזיליהלא חובה
-
1/2 כוס שמנת לבישול 15%
-
150 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
100 גרם גבינת פרמזןמגורדת
-
250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
רוטב שמנת
-
2 שיני שוםכתושות
-
20 גרם חמאה
-
1 כף שמן זית
-
1 1/2 כוסות שמנת לבישול 15%
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים ביחד את המוצרלה, הפרמזן, הריקוטה, השמנת, המלח והפלפל.
- קוצצים פטרוזיליה ומערבבים פנימה.
- מעבירים את בלילת הגבינות לשקית זילוף.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת על כיריים שמן זית וחמאה.
- מוסיפים שום כתוש ומטגנים מעט.
- שופכים למחבת גם את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
- פותחים עלה פילו אחד על משטח עבודה.
- מברישים אותו בחמאה מומסת (אם רוצים אפשר לפזר עליו מעט עלי פטרוזיליה, לקישוט).
- מקפלים את העלה לחצי.
- מזלפים פס מתערובת הגבינות בשליש הצמוד לקצה העלה, אבל רק במרכזו כדי שנוכל לגלגל את הקצוות. מגלגלים את הפילו סביב המילוי, ומלפפים את הקצוות לצורת סוכריה.
- ממשיכים כך עם כל העלים, עד שהמילוי נגמר.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק עד לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מטגנים את הסוכריות בשמן הרותח במשך כ-3 דקות עד שהן משחימות.
- מוציאים לנייר סופג ומגישים חם בליווי הרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים ביחד את המוצרלה, הפרמזן, הריקוטה, השמנת, המלח והפלפל.
- קוצצים פטרוזיליה ומערבבים פנימה.
- מעבירים את בלילת הגבינות לשקית זילוף.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת על כיריים שמן זית וחמאה.
- מוסיפים שום כתוש ומטגנים מעט.
- שופכים למחבת גם את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
- פותחים עלה פילו אחד על משטח עבודה.
- מברישים אותו בחמאה מומסת (אם רוצים אפשר לפזר עליו מעט עלי פטרוזיליה, לקישוט).
- מקפלים את העלה לחצי.
- מזלפים פס מתערובת הגבינות בשליש הצמוד לקצה העלה, אבל רק במרכזו כדי שנוכל לגלגל את הקצוות. מגלגלים את הפילו סביב המילוי, ומלפפים את הקצוות לצורת סוכריה.
- ממשיכים כך עם כל העלים, עד שהמילוי נגמר.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק עד לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מטגנים את הסוכריות בשמן הרותח במשך כ-3 דקות עד שהן משחימות.
- מוציאים לנייר סופג ומגישים חם בליווי הרוטב.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
חתי להבין איך הפטרוזיליה דבוקה לפילו ולא נופלת בטיגון…אשמח להסבר
כפי שרשום באופן ההכנה- מברישים את הפילו בחמאה ואז מדביקים עליו את עלה הפטרוזיליה.
נראה מעולה
אפשר לאפות במקום בשמן עמוק?
אפשר לאפות, אם כי בטיגון זה יוצא טעים יותר.