ניוקי אה לה רומנה ברוטב שמנת וערמונים – פרפקטו זה כאן!
- רות אוליבר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 866.8 קק״ל 3467.1 קק״לפחמימות 81.0 גרם 324.0 גרםשומן 46.0 גרם 184.1 גרםנתרן 413.9 מ״ג 1655.6 מ״גחלבון 33.0 גרם 132.0 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.6 גרםשומן רווי 24.9 גרם 99.6 גרםכולסטרול 174.7 מ״ג 698.9 מ״גסידן 478.7 מ״ג 1914.7 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 645.8 מ״ג 2583.0 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות867
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 866.8 קק״ל 3467.1 קק״לפחמימות 81.0 גרם 324.0 גרםשומן 46.0 גרם 184.1 גרםנתרן 413.9 מ״ג 1655.6 מ״גחלבון 33.0 גרם 132.0 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.6 גרםשומן רווי 24.9 גרם 99.6 גרםכולסטרול 174.7 מ״ג 698.9 מ״גסידן 478.7 מ״ג 1914.7 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 645.8 מ״ג 2583.0 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.4 מ״גסגור
להכין ניוקי מתפוח אדמה זה סיפור, אבל הניוקי א-לה רומנה כל כך קל להכנה. הניוקי מתאים לכל שעה ולכל ארוחה, אל תתפלאו אם הוא יהיה כוכב הבראנץ’ שלכם!
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 867 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
-
2 מיכלים שמנת לבישול 9%
-
2כוסות או 1/2 ליטר חלב 3%
-
1 3/4כוסות או 325 גרם סולת
-
75 גרם חמאה
-
1 ביצה L
-
50 גרם גבינת פרמזן
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל לבן טחון
-
קורט אגוז מוסקט
רוטב
-
50 גרם חמאה
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות של חצי ס"מ
-
2 שיני שוםפרוסות דק
-
1 חבילה ערמונים בוואקוםקלופים
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
הגשה
-
100 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
טיפה עיריתקצוצה
-
1/4 כוס צנוברים קלוייםאופציונלי
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה בסיר את החלב והשמנת לבישול, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסולת וממשיכים לבשל ולערבב תוך כדי רתיחה עד להסמכה של הסולת.
- מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הביצה והפרמזן המגורד, תוך כדי ערבוב מהיר.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית לגובה של כ-1 ס”מ עובי. מיישרים ומקררים היטב.
- לאחר שהבלילה מתייצבת ומתקררת קורצים בה עיגולים או חותכים צורות בגודל הרצוי.
- ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-7 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הניוקי ומטגנים אותם משני הצדדים עד לצריבה קלה.
- מוסיפים למחבת שום פרוס, ערמונים ורוטב שמנת קלאסי, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
- מעבירים את המחבת למרכז השולחן או לכלי הגשה מפזרים פרמזן, מעט עירית קצוצה או צנוברים קלויים ומגישים.
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה בסיר את החלב והשמנת לבישול, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסולת וממשיכים לבשל ולערבב תוך כדי רתיחה עד להסמכה של הסולת.
- מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הביצה והפרמזן המגורד, תוך כדי ערבוב מהיר.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית לגובה של כ-1 ס”מ עובי. מיישרים ומקררים היטב.
- לאחר שהבלילה מתייצבת ומתקררת קורצים בה עיגולים או חותכים צורות בגודל הרצוי.
- ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-7 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הניוקי ומטגנים אותם משני הצדדים עד לצריבה קלה.
- מוסיפים למחבת שום פרוס, ערמונים ורוטב שמנת קלאסי, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
- מעבירים את המחבת למרכז השולחן או לכלי הגשה מפזרים פרמזן, מעט עירית קצוצה או צנוברים קלויים ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
הכל התפרק לי בטיגון אולי צריך ממש להקפיא אותם לפני זה, הרוטב היה מצויין.
יכול להיות שיש צורך לקרר אותם יותר, אבל לא להקפיא
אוףףף, לא יצא לי טוב, העיסה של הניוקי יצאה לי יותר יבשה מהתמונה אז הוספתי חלב אחרי תום הבישול ותכלס בזמן הטיגון הניוקי התפרק לחלוטין ונהיה לבלילה יחד עם הרוטב, מאכזב ממש, אבל הטעם טוב, מאמינה שאם אנסה שוב ואייבש מספיק זה יצא טוב
היי תפארת, מצטערים לקרוא, להבא חשוב מאוד להקפיד על המתכון והכמויות, הכל נבדק והותאם, החלב פירק את הניוקי