צ’פאטי הודי עם שום ופטרוזיליה שכיף לנשנש
צ'פאטי הודי שמכינים במחבת על הכיריים - הקראנצ'יות של הבצק והחמאה בשילוב טעמי השום והפטרוזיליה הופכות אותi למעדן שאי אפשר להפסיק לאכול
צ'פאטי הודי שמכינים במחבת על הכיריים - הקראנצ'יות של הבצק והחמאה בשילוב טעמי השום והפטרוזיליה הופכות אותi למעדן שאי אפשר להפסיק לאכול
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 293.1 קק״ל 2345.2 קק״לפחמימות 25.1 גרם 201.0 גרםשומן 16.7 גרם 133.9 גרםנתרן 217.8 מ״ג 1742.4 מ״גחלבון 7.3 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.9 גרםשומן רווי 7.3 גרם 58.3 גרםכולסטרול 28.6 מ״ג 228.5 מ״גסידן 43.2 מ״ג 345.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 67.9 מ״ג 543.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות293
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 293.1 קק״ל 2345.2 קק״לפחמימות 25.1 גרם 201.0 גרםשומן 16.7 גרם 133.9 גרםנתרן 217.8 מ״ג 1742.4 מ״גחלבון 7.3 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.9 גרםשומן רווי 7.3 גרם 58.3 גרםכולסטרול 28.6 מ״ג 228.5 מ״גסידן 43.2 מ״ג 345.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 67.9 מ״ג 543.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 293 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'פאטי
-
2כוסות או 280 גרם קמח כוסמיןאו קמח לבן רגיל
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
-
1/2כוס או 110 גרם יוגורט 3%
-
3 כפות חלב 3%
מריחה
-
100 גרם חמאה
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן, היוגורט והחלב.
- לשים עד שכל החומרים מתגבשים לבצק שאינו נדבק לדפנות הקערה (בצק רך אך לא דביק).
- אוספים את הבצק לכדור, משמנים מעט, מכסים ומניחים למשך 3 שעות (לא במקרר).
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-8 חלקים, מכדררים ומניחים על תבנית משומנת. מכסים ומניחים למשך שעה נוספת.
- מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים כדור לאליפסה או עיגול בקוטר כ-14 ס”מ.
- מפזרים מעל הבצק את השום, הפטרוזיליה הקצוצה, מעט שומשום ובעזרת הידיים בתפיחות עדינות “מדביקים” את התוספות לבצק.
- מחממים על כיריים מחבת ברזל ומניחים את הצד הרטוב על המחבת החמה. מחכים מספר דקות שיוצרו בועות.
- הופכים את הצ’אפטי בעזרת מרית למשך 1-2 דקות ומוציאים מהמחבת.
- מורחים מעט חמאה ומגישים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן, היוגורט והחלב.
- לשים עד שכל החומרים מתגבשים לבצק שאינו נדבק לדפנות הקערה (בצק רך אך לא דביק).
- אוספים את הבצק לכדור, משמנים מעט, מכסים ומניחים למשך 3 שעות (לא במקרר).
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-8 חלקים, מכדררים ומניחים על תבנית משומנת. מכסים ומניחים למשך שעה נוספת.
- מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים כדור לאליפסה או עיגול בקוטר כ-14 ס”מ.
- מפזרים מעל הבצק את השום, הפטרוזיליה הקצוצה, מעט שומשום ובעזרת הידיים בתפיחות עדינות “מדביקים” את התוספות לבצק.
- מחממים על כיריים מחבת ברזל ומניחים את הצד הרטוב על המחבת החמה. מחכים מספר דקות שיוצרו בועות.
- הופכים את הצ’אפטי בעזרת מרית למשך 1-2 דקות ומוציאים מהמחבת.
- מורחים מעט חמאה ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אני מכינה בדיוק כזה