-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.0 קק״ל 2080.3 קק״לפחמימות 19.4 גרם 387.3 גרםשומן 1.5 גרם 29.7 גרםנתרן 157.5 מ״ג 3150.2 מ״גחלבון 2.8 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.4 מ״ג 88.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 26.8 מ״ג 535.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות104
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.0 קק״ל 2080.3 קק״לפחמימות 19.4 גרם 387.3 גרםשומן 1.5 גרם 29.7 גרםנתרן 157.5 מ״ג 3150.2 מ״גחלבון 2.8 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.4 מ״ג 88.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 26.8 מ״ג 535.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
מה יותר טעים מפיתה טריה? שום דבר בכל העולם. ומה יותר חמוד ומזמין מפיתות קטנטנות? שום דבר בכל העולם. ומה אם נספר לכם שלוקח רק חמש דקות להכין אותן, איך אפשר לעמוד מול זה? קדימה, לכו להכין לכם מיני פיתות טריות ומהממות.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 104 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מערבבים את השמרים, הסוכר ושליש כוס מהמים החמים ומניחים בצד במשך חמש עד עשר דקות, עד שרואים שהשמרים מתחילים לבעבע.
- בקערה גדולה מניחים קמח, מלח, שמן זית, את תערובת השמרים והסוכר ואת כוס המים החמים שנשארה.
- לשים את הבצק במשך 10 דקות, מעבירים אותו לקערה משומנת מעט בשמן זית ומכסים.
- מתפיחים את הבצק במקום חמים במשך שעה.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים (כ-40 גרם כל חתיכה), על משטח מקומח קלות.
- מכסים את כדורי הבצק במגבת נקייה ונותנים להם לתפוח במשך רבע שעה.
- משטחים את הכדורים, ומרדדים כל אחד לפיתה בעובי חצי סנטימטר.
- מדליקים את הנינג׳ה גריל למצב BAKE, מחממים אותו לחום של 210 מעלות ומכוונים את הטיימר ל-5 דקות.
- מוציאים את הפיתות החמות מהמכשיר ומגישים, בתיאבון!
אופן הכנה
- מערבבים את השמרים, הסוכר ושליש כוס מהמים החמים ומניחים בצד במשך חמש עד עשר דקות, עד שרואים שהשמרים מתחילים לבעבע.
- בקערה גדולה מניחים קמח, מלח, שמן זית, את תערובת השמרים והסוכר ואת כוס המים החמים שנשארה.
- לשים את הבצק במשך 10 דקות, מעבירים אותו לקערה משומנת מעט בשמן זית ומכסים.
- מתפיחים את הבצק במקום חמים במשך שעה.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים (כ-40 גרם כל חתיכה), על משטח מקומח קלות.
- מכסים את כדורי הבצק במגבת נקייה ונותנים להם לתפוח במשך רבע שעה.
- משטחים את הכדורים, ומרדדים כל אחד לפיתה בעובי חצי סנטימטר.
- מדליקים את הנינג׳ה גריל למצב BAKE, מחממים אותו לחום של 210 מעלות ומכוונים את הטיימר ל-5 דקות.
- מוציאים את הפיתות החמות מהמכשיר ומגישים, בתיאבון!
הכנתם את המתכון?
תגובות (18)
על איזה מגש של הנינג’ה להניח את הפיתות והאם צריך נייר אפיה? תודה רבה
היי קרן, ניתן להניח את הפיתות על פלטת הגריל ומומלץ להשתמש בנייר אפיה
ואם אין נינגה זה יעבוד בתנור?
היי רינה, אופן ההכנה מותאם לנינג’ה
הפיתות נפלאות. אני אופה קילו פעמיים בשבוע ומקפיאה בשקיות. שאלתי היא האם ניתן להמיר את כל הקמח הלבן (אני משתמשת בקמח לחם) בקמח כוסמין מלא 100%. מאמינה שאצטרך להוסיף מים, שאלתי האם תצאנה כבדות ודחוסות מידיי, או האם יש חשש שהפיתות לא יתפחו או לא יפתחו כיס. תודה..
היי אורי, לא ניסיתי אך מאמינה שיצאו מעט כבדות יותר