עוגה טבעונית מושלמת: טארט שוקולד פרווה עם פולי קקאו גרוסים
מחפשים עוגה טבעונית? טארט השוקולד הזה הוא שיא השלמות וההכנה לא מסובכת. עוגה טבעונית עם בצק פריך במילוי שוקולד ומעוטר בפולי קקאו גרוסים. חלום!
מחפשים עוגה טבעונית? טארט השוקולד הזה הוא שיא השלמות וההכנה לא מסובכת. עוגה טבעונית עם בצק פריך במילוי שוקולד ומעוטר בפולי קקאו גרוסים. חלום!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4243.3 קק״ל 4243.3 קק״לפחמימות 417.4 גרם 417.4 גרםשומן 212.4 גרם 212.4 גרםנתרן 9002.8 מ״ג 9002.8 מ״גחלבון 49.8 גרם 49.8 גרםסיבים תזונתיים 31.6 גרם 31.6 גרםשומן רווי 112.0 גרם 112.0 גרםכולסטרול 9.1 מ״ג 9.1 מ״גסידן 247.5 מ״ג 247.5 מ״גברזל 24.1 מ״ג 24.1 מ״גאשלגן 2179.6 מ״ג 2179.6 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות4243
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4243.3 קק״ל 4243.3 קק״לפחמימות 417.4 גרם 417.4 גרםשומן 212.4 גרם 212.4 גרםנתרן 9002.8 מ״ג 9002.8 מ״גחלבון 49.8 גרם 49.8 גרםסיבים תזונתיים 31.6 גרם 31.6 גרםשומן רווי 112.0 גרם 112.0 גרםכולסטרול 9.1 מ״ג 9.1 מ״גסידן 247.5 מ״ג 247.5 מ״גברזל 24.1 מ״ג 24.1 מ״גאשלגן 2179.6 מ״ג 2179.6 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
בין אם אתם טבעונים, צמחונים או פשוט מחפשים מתכון ללא חלב – יש לנו עוגה טבעונית שהיא פשוט כליל השלמות. טארט במילוי שוקולד עם פולי קקאו גרוסים מעל ועם קלתית בצק פריך מתחת – עוגה שהיא לא רק למכורים לשוקולד, וכל אחד יקבל אותה בברכה. אז אם אתם מחפשים עוגה טבעונית שהיא פשוט הברקה – זה המתכון בשבילכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 4243 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
125 גרם נטורינה קוקוסקרה וחתוכה לקוביות
-
100גרם או 1 שקית אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
2 כפות מים קריםאו טיפה יותר, עד שהבצק מתאחד
מלית
-
300 גרם שוקולד מריר
-
250מ"ל או מיכל מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
2 כפות ליקר קפהליקר כלשהו שאוהבים (לא חובה)
הגשה
-
1 חופן פולי קקאו גרוסים
-
1 כף מלח גס
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מעבדים במעבד מזון את הקמח, הנטורינה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק דביק.
- מניילנים ומקררים במשך כ-20 דקות במקרר.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ. לחלופין, אפשר לרדד אותו בין שני ניירות אפייה.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
- חותכים את העודפים, ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג.
- מעבירים את התבנית למקפיא למשך 15 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים מעל הקלתית נייר אפייה, ממלאים בשעועית, אורז או כל משקולת אחרת.
- אופים במשך כ-15 דקות עד שהיא מתייצבת.
- מורידים את המשקולת ואופים את הקלתית במשך 10-15 דקות נוספות עד שהיא מזהיבה. מצננים.
- מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד והסויה לבישול בפולסים מיקרוגל או על באן מרי.
- מוסיפים את הליקר (לא חובה) ומערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה.
- יוצקים את המלית לתחתית הטארט, ומיישרים.
- מפזרים מעל פולי קקאו גרוסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או עד שהמלית מתייצבת לגמרי.
- חותכים את הטארט ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מעבדים במעבד מזון את הקמח, הנטורינה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק דביק.
- מניילנים ומקררים במשך כ-20 דקות במקרר.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ. לחלופין, אפשר לרדד אותו בין שני ניירות אפייה.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
- חותכים את העודפים, ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג.
- מעבירים את התבנית למקפיא למשך 15 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים מעל הקלתית נייר אפייה, ממלאים בשעועית, אורז או כל משקולת אחרת.
- אופים במשך כ-15 דקות עד שהיא מתייצבת.
- מורידים את המשקולת ואופים את הקלתית במשך 10-15 דקות נוספות עד שהיא מזהיבה. מצננים.
- מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד והסויה לבישול בפולסים מיקרוגל או על באן מרי.
- מוסיפים את הליקר (לא חובה) ומערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה.
- יוצקים את המלית לתחתית הטארט, ומיישרים.
- מפזרים מעל פולי קקאו גרוסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או עד שהמלית מתייצבת לגמרי.
- חותכים את הטארט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן