סלט קייל עם תפוחי עץ ותאנים לראש השנה
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 399.3 קק״ל 1597.3 קק״לפחמימות 42.0 גרם 168.1 גרםשומן 20.2 גרם 80.9 גרםנתרן 449.9 מ״ג 1799.8 מ״גחלבון 11.7 גרם 46.7 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.4 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 15.0 מ״גסידן 110.3 מ״ג 441.2 מ״גברזל 10.6 מ״ג 42.3 מ״גאשלגן 374.6 מ״ג 1498.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות399
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 399.3 קק״ל 1597.3 קק״לפחמימות 42.0 גרם 168.1 גרםשומן 20.2 גרם 80.9 גרםנתרן 449.9 מ״ג 1799.8 מ״גחלבון 11.7 גרם 46.7 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.4 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 15.0 מ״גסידן 110.3 מ״ג 441.2 מ״גברזל 10.6 מ״ג 42.3 מ״גאשלגן 374.6 מ״ג 1498.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 399 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
4 עלי קייל
-
1/4 ראש חסה אייסברג
-
3 גבעולי אספרגוסים
-
1 סלק בינוני
-
2 תאנים טריות בינוניות
-
1/2 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
בלילת טמפורה
-
100 גרם קמח טמפורה
-
175 מ"ל מים קרים
פטה מטוגנת
-
100 גרם גבינת פטה 5%
-
4 כפות פירורי לחם
רוטב
-
5 כפות שמן זית
-
2 כפות חומץ שרי
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כפית דבש
-
1 כפית חרדל גרגירים
הגשה
-
1 חופן אגוזי מלך
-
1 חופן פקאנים מסוכרים
אופן הכנה
1. מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את קמח הטמפורה עם המים הקרים בעזרת מטרפה. שומרים בצד.
2. מחממים תנור ל-190 מעלות. שמים את הסלק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כשעה. מוציאים ומצננים, חותכים לקוביות או לפלחים.
3. חולטים את האספרגוס כדקה במים רותחים, חותכים לחצאים ושומרים בצד.
4. קורעים את עלי החסה והקייל, חוצים את התאנים לחצאים ואת תפוח העץ לפרוסות דקות.
5. חותכים את גבינת הפטה לקוביות בגודל 2 ס”מ. טובלים בבלילת הטמפורה ומצפים בפירורי לחם.
6. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת ומטגנים את גבינת הפטה עד שהיא מזהיבה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
7. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
8. בקערת ערבוב, מערבבים את כל רכיבי הסלט: הקייל, החסה, האספרגוס, הסלק, התאנים ותפוחי העץ עם הרוטב. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את קוביות הפטה המטוגנת ואת האגוזים.
אופן הכנה
1. מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את קמח הטמפורה עם המים הקרים בעזרת מטרפה. שומרים בצד.
2. מחממים תנור ל-190 מעלות. שמים את הסלק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כשעה. מוציאים ומצננים, חותכים לקוביות או לפלחים.
3. חולטים את האספרגוס כדקה במים רותחים, חותכים לחצאים ושומרים בצד.
4. קורעים את עלי החסה והקייל, חוצים את התאנים לחצאים ואת תפוח העץ לפרוסות דקות.
5. חותכים את גבינת הפטה לקוביות בגודל 2 ס”מ. טובלים בבלילת הטמפורה ומצפים בפירורי לחם.
6. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת ומטגנים את גבינת הפטה עד שהיא מזהיבה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
7. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
8. בקערת ערבוב, מערבבים את כל רכיבי הסלט: הקייל, החסה, האספרגוס, הסלק, התאנים ותפוחי העץ עם הרוטב. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את קוביות הפטה המטוגנת ואת האגוזים.