עוגת מספרים: והפעם בגרסה המלוחה!

עוגת מספרים מלוחה שאולי מרחוק נראית כמו קינוח, אבל כשטועמים מבינים שמדובר בפתיח מלוח מושלם על טהרת הגבינה, הירקות ועם בצק פריך מתובל
עוגת מספרים מלוחה שאולי מרחוק נראית כמו קינוח, אבל כשטועמים מבינים שמדובר בפתיח מלוח מושלם על טהרת הגבינה, הירקות ועם בצק פריך מתובל
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    510
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 509.9 קק״ל 6118.8 קק״ל
    פחמימות 24.2 גרם 290.0 גרם
    שומן 42.0 גרם 503.6 גרם
    נתרן 769.4 מ״ג 9232.8 מ״ג
    חלבון 8.7 גרם 104.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 19.7 גרם 236.3 גרם
    כולסטרול 116.5 מ״ג 1398.2 מ״ג
    סידן 66.7 מ״ג 800.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.2 מ״ג
    אשלגן 132.1 מ״ג 1585.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    510
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 509.9 קק״ל 6118.8 קק״ל
    פחמימות 24.2 גרם 290.0 גרם
    שומן 42.0 גרם 503.6 גרם
    נתרן 769.4 מ״ג 9232.8 מ״ג
    חלבון 8.7 גרם 104.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 19.7 גרם 236.3 גרם
    כולסטרול 116.5 מ״ג 1398.2 מ״ג
    סידן 66.7 מ״ג 800.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.2 מ״ג
    אשלגן 132.1 מ״ג 1585.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור

במקום להגיש ירקות חתוכים ומטבל גבינה, תכינו עוגת מספרים מלוחה! היא יפה, מרשימה ומיוחדת. טרנד עוגות המספרים שכבש את כולם, עכשיו במלוח.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
תומר אומנסקי
X

4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק פריך

קרם מסקרפונה מלוח

קישוט


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק פרט לביצה והשמנת.
  2. נותנים למיקסר לעבוד עד שהתערובת פירורית ונראית כמו קוסקוס.
  3. מוסיפים פנימה את הביצה והשמנת וממשיכים לעבד עד שהתערובת הופכת לכדור בצק.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס”מ בין שני ניירות אפייה ומקפיאים למשך 20 דקות.
  5. מוציאים את הבצק מהמקפיא וקורצים עיגול בקוטר 22 ס”מ ובמרכזו קורצים עיגול נוסף בקוטר 8 ס”מ.
  6. קורצים משאריות הבצק עיגול גדול נוסף ומתוכו עוד עיגול קטן. אם אין מספיק שטח לקריצה, מאחדים את הבצק, מרדדים וקורצים מחדש.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  8. דוקרים במזלג את פני הבצק כדי שלא יתנפח, אופים את שני העיגולים במשך 20 דקות.
  9. מוצאים מהתנור ומצננים עד שהבצק לא חמים למגע.
  10. מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה מסקרפונה ושמנת במהירות בינונית ולאחר מכן גבוהה, עד לקבלת קצפת רכה.
  11. מוסיפים לקצפת מלח, פלפל שחור ועירית ומקציפים לקרם יציב.
  12. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים את הקרם על דיסקית הבצק הראשונה.
  13. מפזרים מעל את הבולגרית ומניחים את דיסקית הבצק השנייה בעדינות על גבי הקרם.
  14. חוזרים על פעולת הזילוף ומסדרים מעל גבינה וירקות לבחירתנו.

    עוגת מספרים מלוחה 2
    עוגת מספרים מלוחה. צילום: תומר אומנסקי.


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מספרים: והפעם בגרסה המלוחה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    חנה

    vהאם אפשר לשמור את הבצק במקרר יום אחד?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי חנה, אפשר להשאיר במקרר ללילה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות