הפינוק הכתום לסוף הארוחה: עוגת גזר מפוארת
עוגת גזר מושלמת לרגישים לגלוטן ולמי שסתם נמנע מקמח. עשירה ועסיסית בתוספת צימוקים ואגוזים עם ציפוי גבינת שמנת כמו באמריקה!
עוגת גזר מושלמת לרגישים לגלוטן ולמי שסתם נמנע מקמח. עשירה ועסיסית בתוספת צימוקים ואגוזים עם ציפוי גבינת שמנת כמו באמריקה!
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 589.4 קק״ל 4714.9 קק״לפחמימות 38.2 גרם 305.3 גרםשומן 39.8 גרם 318.5 גרםנתרן 206.8 מ״ג 1654.1 מ״גחלבון 12.8 גרם 102.3 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרםשומן רווי 15.6 גרם 124.9 גרםכולסטרול 147.8 מ״ג 1182.1 מ״גסידן 87.1 מ״ג 696.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 210.5 מ״ג 1683.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות589
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 589.4 קק״ל 4714.9 קק״לפחמימות 38.2 גרם 305.3 גרםשומן 39.8 גרם 318.5 גרםנתרן 206.8 מ״ג 1654.1 מ״גחלבון 12.8 גרם 102.3 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרםשומן רווי 15.6 גרם 124.9 גרםכולסטרול 147.8 מ״ג 1182.1 מ״גסידן 87.1 מ״ג 696.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 210.5 מ״ג 1683.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.3 מ״גסגור
מכירים את הבדיחה עם עוגת הגזר? לא משנה. העיקר שתמרה אהרוני מביאה לנו מתכון מיוחד ומושלם של עוגת גזר מפנקת ויפהפיה. קומות של עוגה מבושמת שבין שכבה לשכבה מפריד ציפוי גבינת שמנת מתקתק בניחוח לימון. כזו עוגת גזר טרם פגשתם, מבטיחים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 589 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3/4 כוס שמן סויה
-
1 כף קליפת תפוז
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס סוכר חום
-
4 ביצים L
-
3/4 כוס טחינה גולמית
-
2 כוסות גזריםמגורר דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 כוס שקדים טחונים
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1/2 כוס אגוזי מלךקצוצים גס
ציפוי
-
500 גרם גבינת שמנת
-
75 גרם אבקת סוכר
-
1 כף קליפת לימון
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שמים יחד בקערה את השמן, גרידת תפוז, שני סוגי הסוכר, הביצים, והטחינה ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
- מוסיפים את הגזר המגורד, וניל, קינמון מלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים צימוקים ואגוזים קצוצים ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 26 ס”מ מרופדת בנייר אפייה עגול.
- אופים 50-60 דק עד שהעוגה שחומה בחלקה העליון ויציבה למגע.
- מוציאים את העוגה ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את הציפוי: מקציפים יחד את גבינת השמנת, אבקת הסוכר והגרידה לתערובת אחידה וקרמית.
- כשהעוגה קרה, חוצים אותה לרוחבה.
- מורחים מחצית מתערובת הקרם על חלקה התחתון של העוגה.
- מניחים את חציה העליון של העוגה על גבי הקרם.
- מכינים ריבת גזר לקישוט: חותכים 4 גזרים לחתיכות, מכניסים לסיר עם חצי כוס צימוקים בהירים וכוס סוכר ומבשלים שעה, מקררים ומקשטים את הציפוי בגזר ובצימוקים המסוכרים.
- מורחים את יתרת הקרם על חלקה העליון של העוגה.
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שמים יחד בקערה את השמן, גרידת תפוז, שני סוגי הסוכר, הביצים, והטחינה ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
- מוסיפים את הגזר המגורד, וניל, קינמון מלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים צימוקים ואגוזים קצוצים ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 26 ס”מ מרופדת בנייר אפייה עגול.
- אופים 50-60 דק עד שהעוגה שחומה בחלקה העליון ויציבה למגע.
- מוציאים את העוגה ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את הציפוי: מקציפים יחד את גבינת השמנת, אבקת הסוכר והגרידה לתערובת אחידה וקרמית.
- כשהעוגה קרה, חוצים אותה לרוחבה.
- מורחים מחצית מתערובת הקרם על חלקה התחתון של העוגה.
- מניחים את חציה העליון של העוגה על גבי הקרם.
- מכינים ריבת גזר לקישוט: חותכים 4 גזרים לחתיכות, מכניסים לסיר עם חצי כוס צימוקים בהירים וכוס סוכר ומבשלים שעה, מקררים ומקשטים את הציפוי בגזר ובצימוקים המסוכרים.
- מורחים את יתרת הקרם על חלקה העליון של העוגה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
חג שמח! האם ניתן להשתמש בשמן זית במקום שמן סויה ובסוכר חום בהיר במקום הלבן?
אפשר