כל הטוב הזה בתבנית אחת: מאפה שמרים עם בשאמל ובצל
מאפה שמרים כזה לא אכלתם כבר הרבה זמן! שכבות של בצק שמרים משגע, רוטב בשאמל איכותי ובצלים מקורמלים - כל ביס מלא בעונג!
מאפה שמרים כזה לא אכלתם כבר הרבה זמן! שכבות של בצק שמרים משגע, רוטב בשאמל איכותי ובצלים מקורמלים - כל ביס מלא בעונג!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3687.2 קק״ל 3687.2 קק״לפחמימות 459.9 גרם 459.9 גרםשומן 158.4 גרם 158.4 גרםנתרן 11486.2 מ״ג 11486.2 מ״גחלבון 112.7 גרם 112.7 גרםסיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרםשומן רווי 44.7 גרם 44.7 גרםכולסטרול 389.0 מ״ג 389.0 מ״גסידן 958.5 מ״ג 958.5 מ״גברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 1872.4 מ״ג 1872.4 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות3687
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3687.2 קק״ל 3687.2 קק״לפחמימות 459.9 גרם 459.9 גרםשומן 158.4 גרם 158.4 גרםנתרן 11486.2 מ״ג 11486.2 מ״גחלבון 112.7 גרם 112.7 גרםסיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרםשומן רווי 44.7 גרם 44.7 גרםכולסטרול 389.0 מ״ג 389.0 מ״גסידן 958.5 מ״ג 958.5 מ״גברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 1872.4 מ״ג 1872.4 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
עד שלא תחתכו את המאפה הזה, האורחים לא ידעו איזה מילוי מופלא מסתתר בתוכו! ניצן סוסיד עם מתכון של מאפה שמרים רך עם ציפוי קראנצ’י, ממולא ברוטב בשאמל מעלף ובצלים סגולים ולבנים שמקורמלים עד לשלמות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 3687 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
בשמל
-
3 כפות חמאה רכה
-
2 כפות קמח לבן
-
3 1/3 כוסות חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
קורט אגוז מוסקט
בצל מקורמל
-
3 יחידות בצלים סגוליםמקולפים, חצויים ופרוסים לרצועות דקות
-
3 יחידות בצליםמקולפים, חצויים ופרוסים לרצועות דקות
-
2 כפות חמאה
-
2 כפות טימין טריעלים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק במשך 5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מכינים את הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב והתבלינים ומערבבים עם מטרפה עד שאין גושים כלל. מרתיחים את התערובת עד שמסמיך, מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מכינים את הבצל המקורמל: מטגנים את הבצלים בחמאה על אש נמוכה עד שהם מזהיבים קלות ומתרככים. מוסיפים את התבלינים והטימין, מורידים מהאש ומצננים.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן. מניחים מלבן אחד של בצק מרודד בתבנית עם נייר אפייה הנמל.
- מורחים את הבשמל על הבצק ומפזרים מעליו את הבצל המקורמל.
- מניחים מעל את מלבן הבצק הנוסף, מברישים בביצה ומפזרים את השומשום. מכסים ומפתיחים למשך חצי שעה.
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות, אופים את המאפה במשך 25-35 דקות (תלוי בתנור), או עד להזהבה יפה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק במשך 5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מכינים את הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב והתבלינים ומערבבים עם מטרפה עד שאין גושים כלל. מרתיחים את התערובת עד שמסמיך, מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מכינים את הבצל המקורמל: מטגנים את הבצלים בחמאה על אש נמוכה עד שהם מזהיבים קלות ומתרככים. מוסיפים את התבלינים והטימין, מורידים מהאש ומצננים.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן. מניחים מלבן אחד של בצק מרודד בתבנית עם נייר אפייה הנמל.
- מורחים את הבשמל על הבצק ומפזרים מעליו את הבצל המקורמל.
- מניחים מעל את מלבן הבצק הנוסף, מברישים בביצה ומפזרים את השומשום. מכסים ומפתיחים למשך חצי שעה.
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות, אופים את המאפה במשך 25-35 דקות (תלוי בתנור), או עד להזהבה יפה ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי ניצן, יש אפשרות להמיר לפרווה? שמן במקום חמאה? ומשקה סויה במקום חלב?
אפשר להחליף את החמאה במחמאה/מרגרינה (לא בשמן) ואת החלב במשקה סויה. בהצלחה!