-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.6 קק״ל 1815.7 קק״לפחמימות 7.1 גרם 71.5 גרםשומן 10.9 גרם 108.9 גרםנתרן 498.9 מ״ג 4988.8 מ״גחלבון 12.7 גרם 126.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.5 גרםשומן רווי 3.3 גרם 33.4 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 455.0 מ״גסידן 10.4 מ״ג 104.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 143.0 מ״ג 1430.0 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 32.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.6 קק״ל 1815.7 קק״לפחמימות 7.1 גרם 71.5 גרםשומן 10.9 גרם 108.9 גרםנתרן 498.9 מ״ג 4988.8 מ״גחלבון 12.7 גרם 126.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.5 גרםשומן רווי 3.3 גרם 33.4 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 455.0 מ״גסידן 10.4 מ״ג 104.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 143.0 מ״ג 1430.0 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 32.3 מ״גסגור
מנה מופלאה ומרשימה, בדיוק לשולחן החג החגיגי שלכם! קבלו מתכון מעולה של ארובות תפוחי אדמה במילוי בשר מתובל לשלמות ורוטב תמרהינדי מתקתק ומיוחד.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 182 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחי אדמה
-
10 יחידות תפוחי אדמה לאפייה ובישולשל דוד משה, קלופים, זהים בגודלם
מילוי
-
500 גרם בשר בקר טחוןטרי, עם מעט שומן
-
1 יחידה בצלקצוץ
-
3 כפות קונפיטורת תפוח וקינמון
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית זרעי כמוןקלויים וכתושים, או כפית כמון טחון
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
רוטב תמרהינדי
-
1/3 כוס רכז תמרהינדי
-
4 כפות שמן זית קלאסי
-
2 כפות דבש טבעי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כוסות מים
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה ויוצרים מהתערובת 10 קציצות זהות.
- חותכים קצה אחד של תפוחי האדמה ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזאית או קישואן (משאירים דופן של כס״מ אחד).
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה שניתן להכניס לתנור.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את תפוחי האדמה בקציצת הבשר ויוצקים מעל הקציצה את הרוטב עד כס״מ אחד לפני השפה (שימו לב שעדיין יישאר לכם מעט מהרוטב, שמרו אותו).
- מסדרים את כל תפוחי האדמה בעמידה בתבנית, מכסים אותה בנייר אלומיניום ואופים כשעה וחצי.
- מכסים את יתרת הרוטב בנייר אלומיניום ומכניבים גם אותו לתנור.
- מברישים את תפוחי האדמה ברוטב פעם-פעמיים במהלך הצלייה.
- יוצקים מהרוטב החם על כל תפוח אדמה, מברישים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה ויוצרים מהתערובת 10 קציצות זהות.
- חותכים קצה אחד של תפוחי האדמה ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזאית או קישואן (משאירים דופן של כס״מ אחד).
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה שניתן להכניס לתנור.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את תפוחי האדמה בקציצת הבשר ויוצקים מעל הקציצה את הרוטב עד כס״מ אחד לפני השפה (שימו לב שעדיין יישאר לכם מעט מהרוטב, שמרו אותו).
- מסדרים את כל תפוחי האדמה בעמידה בתבנית, מכסים אותה בנייר אלומיניום ואופים כשעה וחצי.
- מכסים את יתרת הרוטב בנייר אלומיניום ומכניבים גם אותו לתנור.
- מברישים את תפוחי האדמה ברוטב פעם-פעמיים במהלך הצלייה.
- יוצקים מהרוטב החם על כל תפוח אדמה, מברישים ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן