-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 595.7 קק״ל 10723.4 קק״לפחמימות 86.1 גרם 1549.4 גרםשומן 22.5 גרם 405.5 גרםנתרן 315.7 מ״ג 5682.0 מ״גחלבון 11.0 גרם 198.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 74.3 גרםשומן רווי 10.6 גרם 190.3 גרםכולסטרול 111.8 מ״ג 2012.1 מ״גסידן 46.0 מ״ג 827.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 229.4 מ״ג 4128.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות596
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 595.7 קק״ל 10723.4 קק״לפחמימות 86.1 גרם 1549.4 גרםשומן 22.5 גרם 405.5 גרםנתרן 315.7 מ״ג 5682.0 מ״גחלבון 11.0 גרם 198.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 74.3 גרםשומן רווי 10.6 גרם 190.3 גרםכולסטרול 111.8 מ״ג 2012.1 מ״גסידן 46.0 מ״ג 827.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 229.4 מ״ג 4128.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 15.5 מ״גסגור
כמו בכל ראש השנה הרשת מתחילה להתמלא במאות מתכוני תפוחים. וכשהכל נראה מגרה וטעים, מאוד קשה לבחור את המתכון הטוב ביותר. אז תנו לנו לעזור לכם: הקונדיטור תומר אומנסקי מכין לכם למאפי שמרים מתוקים, רכים ואווריריים, במילוי קרם שקדים פשוט ומניפות תפוחים מקסימות. אנחנו את הבחירה שלנו כבר עשינו!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 596 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את בצק השמרים: לשים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט המלח כ-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 4 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי או להכפלת הנפח.
- מכינים את מי הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את המים והסוכר, מבשלים עוד 2 דקות ומעבירים לקירור.
- מכינים את קרם השקדים: מערבבים בקערה את כל מרכיבי קרם השקדים לקרם חלק ויציב.
- מקלפים את התפוחים, מוציאים את הגרעינים וחוצים באמצע. פורסים כל חצי תפוח לפרוסות דקות.
- מחלקים את הבצק ל-18 חתיכות במשקל 100 גרם האחת. מכדררים כל חתיכה לכדור, מרדדים לצורת פיתה קטנה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את שולי הבצק בביצה ומפזרים את השקדים. מזלפים או מניחים במרכז כל עיגול עם כפית מקרם השקדים ומעליו מניחים בצורת מניפה את התפוח הפרוס. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.
- אופים את המאפים כ-25 דקות להזהבה ובסיום האפייה מברישים בנדיבות במי הסוכר.
- זורים אבקת סוכר (לא חובה) ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את בצק השמרים: לשים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט המלח כ-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 4 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי או להכפלת הנפח.
- מכינים את מי הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את המים והסוכר, מבשלים עוד 2 דקות ומעבירים לקירור.
- מכינים את קרם השקדים: מערבבים בקערה את כל מרכיבי קרם השקדים לקרם חלק ויציב.
- מקלפים את התפוחים, מוציאים את הגרעינים וחוצים באמצע. פורסים כל חצי תפוח לפרוסות דקות.
- מחלקים את הבצק ל-18 חתיכות במשקל 100 גרם האחת. מכדררים כל חתיכה לכדור, מרדדים לצורת פיתה קטנה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את שולי הבצק בביצה ומפזרים את השקדים. מזלפים או מניחים במרכז כל עיגול עם כפית מקרם השקדים ומעליו מניחים בצורת מניפה את התפוח הפרוס. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.
- אופים את המאפים כ-25 דקות להזהבה ובסיום האפייה מברישים בנדיבות במי הסוכר.
- זורים אבקת סוכר (לא חובה) ומגישים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היית ממליץ להמיר לנוטרינה כקינוח פרווה? או עדיף לוותר
היי הילה, במידה ורוצה את הקינוח פרווה, נטורינה זו אופציה טובה