קונכיות פילו אלגנטיות ומרשימות במילוי כבדי עוף ובצל

נהדרות גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית בארוחת החג! העיקר שיהיו על השולחן - קונכיות פילו עם כבדי עוף ובצלים ברוטב מתקתק נהדר
נהדרות גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית בארוחת החג! העיקר שיהיו על השולחן - קונכיות פילו עם כבדי עוף ובצלים ברוטב מתקתק נהדר
  • עינב חאקון
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    517
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 517.1 קק״ל 4654.3 קק״ל
    פחמימות 32.0 גרם 287.9 גרם
    שומן 34.5 גרם 310.3 גרם
    נתרן 489.1 מ״ג 4402.3 מ״ג
    חלבון 17.4 גרם 156.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 8.9 גרם 79.9 גרם
    כולסטרול 268.3 מ״ג 2415.0 מ״ג
    סידן 31.5 מ״ג 283.2 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 69.1 מ״ג
    אשלגן 299.4 מ״ג 2694.8 מ״ג
    אבץ 156.1 מ״ג 1404.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    517
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 517.1 קק״ל 4654.3 קק״ל
    פחמימות 32.0 גרם 287.9 גרם
    שומן 34.5 גרם 310.3 גרם
    נתרן 489.1 מ״ג 4402.3 מ״ג
    חלבון 17.4 גרם 156.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 8.9 גרם 79.9 גרם
    כולסטרול 268.3 מ״ג 2415.0 מ״ג
    סידן 31.5 מ״ג 283.2 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 69.1 מ״ג
    אשלגן 299.4 מ״ג 2694.8 מ״ג
    אבץ 156.1 מ״ג 1404.6 מ״ג
    סגור

מה שמבדיל בין שולחן חגיגי לסתם שולחן ארוחת צהרים או ערב זה בעצם הגיוון. המתכון הזה של קונכיות פילו פריכות וזהובות במילוי כבדי עוף ובצל ברוטב מתקתק מניב מנה חגיגית ומיוחדת במינה שכולה גיוון מושלם.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
עינב חאקון
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פילו במילוי כבדי עוף

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. פורסים את בצלי השאלוט והבצלים לרצועות.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. מכינים את קונכיות הפילו: מברישים שני עלי פילו בשמן זית (אפשר בתרסיס), מניחים אחד על השני וחותכים ל-9 ריבועים בגודל שווה. מברישים שוב ומניחים בשקעים של תבנית מאפינס.
  4. אופים את הקונכיות כ-10 דקות להשחמה יפה ומצננים.
  5. מכינים את הרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על להבה נמוכה כחצי שעה לקבלת רוטב סמיך.
  6. מכינים את כבדי העוף: צולים את כבדי העוף מעל אש גלויה או בתנור להכשרה ובסיום חותכים אותם לקוביות קטנות.
  7. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים בזהירות עם כף עץ. ממשיכים לטגן 3 דקות, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
  8. ממלאים את קונכיות הפילו בכבדי העוף והבצל, מפזרים מעל את שברי השקדים הקלויים, גרגירי הרימון והעירית ומגישים.
קונכיות פילו עם כבד ובצל
קונכיות פילו עם כבד עוף ובצל. צילום: עינב חאקון

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רויטל יוסף

    אם הכנתי את הכבד יומיים לפני וזה במקרר , אז איך מומלץ לחמם לפני הגשה כדי לא לאבד מהרכות של הכבד, ובאיזה טמפרטורה לחמם וגם להגשה באיזה חום מומלץ

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רויטל, מומלץ לחמם לפני ההגשה בטמפ’ של 150 מעלות עד 10 דק’.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות