כדי להכין מאפה שמרים מושלם חשוב להקפיד על כמה כללים חשובים בהכנת הבצק - איגדנו לכם 8 טיפים מנצחים של קונדיטורית מוסמכת שיעזרו לכם:
- שקילה: כמה שזה נשמע ברור מאליו - שקילה נכונה ומדויקת של החומרים תתרום לנו להצלחת הכנת המאפה שלנו.
- בחירת קמח: שימוש בקמח שמתאים לעבודה עם בצקי שמרים. קמח רב תכליתי יכול לעשות את העבודה, אך בכדי ליצור מאפה מצוין שתמיד מצליח כדאי להשתמש בקמח עם אחוז גלוטן גבוה - קמח לחם או קמח אחר שמתאים למאפי שמרים.
- מים קרים: מים קרים יהפכו את הבצק לנוח יותר לעבודה - ולישה נכונה - אמנם ייקח לו מעט יותר זמן לתפוח, אך התוצאה משתלמת בהחלט.
- שמרים: שימוש בכמות נכונה של שמרים - טריים (נמצאים בסופר במקררים) או יבשים (נמצאים בסופר על המדפים). שמרים יבשים חזקים פי 3 מטריים ולכן צריך להשתמש בפחות. כמות השמרים מצוינת בכל מתכון.
- זמן לישה: חשוב ללוש את הבצק מספיק זמן. לישה ארוכה של הבצק תייצר לנו בצק גמיש ונוח לעבודה עם “רשת גלוטן” מפותחת שתורמת לנפח המאפה. זמן הלישה מצוין בכל מתכון.
- מהירות לישה: מהירות לישה נמוכה בהתחלה תאחד את כל החומרים. לאחר מכן אפשר לעבור למהירות לישה בינונית. המנעו מלישה מהירה, שכן היא יכולה לפגוע ברשת הגלוטן.
- התפחה: התפחת הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד עד שמכפיל את נפחו. התפחת המוצר המוגמר תעשה גם כן עד שמכפיל את נפחו - וכמובן מכוסה, שלא יתייבש בזמן התפיחה.
- טמפרטורת אפייה: בין 160 ל-180 מעלות.
תגובות (9)
היכן ניתן לרכוש משפר אפייה?
ברשתות השיווק הנבחרות או בחנות מוצרי אפייה