-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 518.7 קק״ל 2074.7 קק״לפחמימות 56.4 גרם 225.5 גרםשומן 26.4 גרם 105.6 גרםנתרן 2333.2 מ״ג 9332.9 מ״גחלבון 9.3 גרם 37.0 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.3 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 108.7 מ״ג 434.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 632.7 מ״ג 2530.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות519
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 518.7 קק״ל 2074.7 קק״לפחמימות 56.4 גרם 225.5 גרםשומן 26.4 גרם 105.6 גרםנתרן 2333.2 מ״ג 9332.9 מ״גחלבון 9.3 גרם 37.0 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.3 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 108.7 מ״ג 434.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 632.7 מ״ג 2530.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 519 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בטטות
-
3 בטטות גדולותקלופות וחתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט רוזמריןטרי קצוץ דק דק או יבש
אורז
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כוס אורז מיקס קלאסי
-
1/2 כפית מלח דק
שקדים
-
1 כפית שמן זית
-
1/2 כוס שקדים טבעיים
-
1/4 כפית סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית חומץ בלסמי
-
1 כפית סירופ מייפלאו דבש (למתכון לא טבעוני)
-
1 שן שוםכתושה (לא חובה)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מתבלים את קוביות הבטטות בשמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 20-30 דקות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. מצננים.
- מכינים את האורז: מטגנים את האורז בסיר עם שמן. מוסיפים מלח ויוצקים מים רותחים לפי הכמויות בהוראות היצרן. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-18 דקות.
- מכינים את השקדים: מחממים שמן במחבת קטנה ומוסיפים שקדים, סוכר ומלח ומטגנים דקה-שתיים דקות עד שהשקדים מזהיבים מעט, זהירות הם עלולים להישרף מהר!
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומכסים בכיסוי ניילון עד ההגשה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה ומתבלים סמוך להגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מתבלים את קוביות הבטטות בשמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 20-30 דקות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. מצננים.
- מכינים את האורז: מטגנים את האורז בסיר עם שמן. מוסיפים מלח ויוצקים מים רותחים לפי הכמויות בהוראות היצרן. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-18 דקות.
- מכינים את השקדים: מחממים שמן במחבת קטנה ומוסיפים שקדים, סוכר ומלח ומטגנים דקה-שתיים דקות עד שהשקדים מזהיבים מעט, זהירות הם עלולים להישרף מהר!
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומכסים בכיסוי ניילון עד ההגשה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה ומתבלים סמוך להגשה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן