סנו רקע

סלט בטטות צלויות, אורז מיקס ושקדים פריכים

סלט בטטות רכות שמערבבים עם אורז ושקדים פריכים, מתכון קל, טעים ומרשים. בדיוק מה שאתם צריכים לארוחת החג שלכם
סלט בטטות רכות שמערבבים עם אורז ושקדים פריכים, מתכון קל, טעים ומרשים. בדיוק מה שאתם צריכים לארוחת החג שלכם
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    519
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 518.7 קק״ל 2074.7 קק״ל
    פחמימות 56.4 גרם 225.5 גרם
    שומן 26.4 גרם 105.6 גרם
    נתרן 2333.2 מ״ג 9332.9 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 37.0 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.3 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 108.7 מ״ג 434.8 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.2 מ״ג
    אשלגן 632.7 מ״ג 2530.7 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    519
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 518.7 קק״ל 2074.7 קק״ל
    פחמימות 56.4 גרם 225.5 גרם
    שומן 26.4 גרם 105.6 גרם
    נתרן 2333.2 מ״ג 9332.9 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 37.0 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.3 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 108.7 מ״ג 434.8 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.2 מ״ג
    אשלגן 632.7 מ״ג 2530.7 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
אפרת ליכטנשטט
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בטטות

שקדים

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מתבלים את קוביות הבטטות בשמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 20-30 דקות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. מצננים.
  3. מכינים את האורז: מטגנים את האורז בסיר עם שמן. מוסיפים מלח ויוצקים מים רותחים לפי הכמויות בהוראות היצרן. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-18 דקות.
  4. מכינים את השקדים: מחממים שמן במחבת קטנה ומוסיפים שקדים, סוכר ומלח ומטגנים דקה-שתיים דקות עד שהשקדים מזהיבים מעט, זהירות הם עלולים להישרף מהר!
  5. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומכסים בכיסוי ניילון עד ההגשה.
  6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה ומתבלים סמוך להגשה.
סלט בטטות1
סלט בטטות משגע. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות