תפוח אדמה ממולא בסינייה – כזה עוד לא טעמתם
כשקובי אדרי מחליט להתפרע עם מתכון של תפוח אדמה ממולא בסינייה, מנה שאי אפשר לעמוד בפנייה, אתם חייבים להכין את תפוח האדמה המטורף הזה
כשקובי אדרי מחליט להתפרע עם מתכון של תפוח אדמה ממולא בסינייה, מנה שאי אפשר לעמוד בפנייה, אתם חייבים להכין את תפוח האדמה המטורף הזה
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 501.6 קק״ל 4012.7 קק״לפחמימות 64.3 גרם 514.7 גרםשומן 13.9 גרם 111.5 גרםנתרן 3177.5 מ״ג 25420.2 מ״גחלבון 23.6 גרם 188.9 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 33.0 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 31.6 מ״ג 253.0 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 351.6 מ״ג 2812.6 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 33.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות502
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 501.6 קק״ל 4012.7 קק״לפחמימות 64.3 גרם 514.7 גרםשומן 13.9 גרם 111.5 גרםנתרן 3177.5 מ״ג 25420.2 מ״גחלבון 23.6 גרם 188.9 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 33.0 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 31.6 מ״ג 253.0 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 351.6 מ״ג 2812.6 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 33.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 502 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחי אדמה
-
8 תפוחי אדמה גדולים
-
8 כפיות מלח גס
-
8 גבעולי רוזמרין
מילוי
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
3 כפות שמן זית
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 שן שוםכתוש
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 עגבניות בינוניותקצוצות
הגשה
-
1/4 כוס טחינה מוכנה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- פורסים 8 חתיכות של רדיד אלומיניום סנו סושי. שמים כפית מלח גס בכל אחת וגבעול רוזמרין.
- מניחים מעל תפוח אדמה, עוטפים כל אחד ומכניסים לתנור 200 מעלות למשך 40 דקות.
- לאחר 40 דקות מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, עושים חריץ למעלה ומרוקנים את ליבת תפוחי האדמה לקערה.
- עוטפים כל תפוח אדמה בחצי נייר אפייה ומהדקים לצורת סוכרייה.
- למילוי: מטגנים 2 בצלים קצוצים עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים חצי קילו בשר טחון למחבת ובעזרת כף עץ מועכים ומפוררים את הבשר (טיפ: מומלץ לשטח את הבשר הטחון בנייר אפייה טבעי סנו סושי דק לפני ההכנסה שלו לסיר, זה יעזור לפורר אותו בקלות).
- ברגע שהבשר שינה את הצבע שלו מוסיפים שן שום כתושה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מצרפים לסיר 2 עגבניות קצוצות, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות.
- מערבבים את הבשר יחד עם ליבת תפוחי האדמה שרוקנו לקערה קודם.
- בתחתית תפוח האדמה שמים מעט טחינה, מעל שמים כמות נדיבה של תערובת הבשר ותפוח האדמה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 15-20 דקות נוספות.
אופן הכנה
- פורסים 8 חתיכות של רדיד אלומיניום סנו סושי. שמים כפית מלח גס בכל אחת וגבעול רוזמרין.
- מניחים מעל תפוח אדמה, עוטפים כל אחד ומכניסים לתנור 200 מעלות למשך 40 דקות.
- לאחר 40 דקות מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, עושים חריץ למעלה ומרוקנים את ליבת תפוחי האדמה לקערה.
- עוטפים כל תפוח אדמה בחצי נייר אפייה ומהדקים לצורת סוכרייה.
- למילוי: מטגנים 2 בצלים קצוצים עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים חצי קילו בשר טחון למחבת ובעזרת כף עץ מועכים ומפוררים את הבשר (טיפ: מומלץ לשטח את הבשר הטחון בנייר אפייה טבעי סנו סושי דק לפני ההכנסה שלו לסיר, זה יעזור לפורר אותו בקלות).
- ברגע שהבשר שינה את הצבע שלו מוסיפים שן שום כתושה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מצרפים לסיר 2 עגבניות קצוצות, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות.
- מערבבים את הבשר יחד עם ליבת תפוחי האדמה שרוקנו לקערה קודם.
- בתחתית תפוח האדמה שמים מעט טחינה, מעל שמים כמות נדיבה של תערובת הבשר ותפוח האדמה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 15-20 דקות נוספות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן