-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8598.3 קק״ל 8598.3 קק״לפחמימות 1028.5 גרם 1028.5 גרםשומן 496.1 גרם 496.1 גרםנתרן 2919.5 מ״ג 2919.5 מ״גחלבון 122.7 גרם 122.7 גרםסיבים תזונתיים 38.3 גרם 38.3 גרםשומן רווי 204.3 גרם 204.3 גרםכולסטרול 2225.7 מ״ג 2225.7 מ״גסידן 912.1 מ״ג 912.1 מ״גברזל 27.2 מ״ג 27.2 מ״גאשלגן 3015.2 מ״ג 3015.2 מ״גאבץ 16.5 מ״ג 16.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות8598
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8598.3 קק״ל 8598.3 קק״לפחמימות 1028.5 גרם 1028.5 גרםשומן 496.1 גרם 496.1 גרםנתרן 2919.5 מ״ג 2919.5 מ״גחלבון 122.7 גרם 122.7 גרםסיבים תזונתיים 38.3 גרם 38.3 גרםשומן רווי 204.3 גרם 204.3 גרםכולסטרול 2225.7 מ״ג 2225.7 מ״גסידן 912.1 מ״ג 912.1 מ״גברזל 27.2 מ״ג 27.2 מ״גאשלגן 3015.2 מ״ג 3015.2 מ״גאבץ 16.5 מ״ג 16.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 8598 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק עוגיות
עוגת שוקולד
-
5 ביצים M
-
1 כוס סוכר לבן
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
1כוס או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%או מים/מיץ תפוזים - לגרסה פרווה
-
1 קורט מלח דק
-
5 כפות גדושות אבקת קקאו
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
גנאש
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
קצפת שוקו (לא חובה)
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כף גדושה ממרח שוקולד
אופן הכנה
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה מערבבים חמאה, ביצה, סוכרים ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח והשוקוצ׳יפס ומערבבים לקבלת בצק (אם הוא דביק אפשר להכניס למקרר לרבע שעה ואז לעבוד איתו)
- מגלגלים את הבצק לנחש עבה וסוגרים לחישוק (אפשר להשאיר מעט מהבצק בצד להכנת מיני עוגיות לקישוט העוגה) מכניסים למקפיא ל20 דקות ועוברים להכנת העוגה.
- מכינים את העוגה: בקערת מיקסר עם וו בלון (אפשר גם ידנית) מערבבים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה, מלח וקקאו לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים מעט עד לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את חישוק בצק העוגיות במרכז.
- מוזגים מעל את בלילת עוגת השוקולד ומקישים מעט את התבנית במשטח העבודה להוצאת בועות האוויר.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל כדקה וחצי ומערבבים להמסה מלאה. מוזגים מעל העוגה.
- מקררים להתייצבות. בשלב הזה אפשר לקשט ולהגיש.
- אופציה נוספת: מקציפים את כל מצרכי הקרם לקבלת קצפת שוקו יציבה. מזלפים מעל העוגה ומקשטים.*שומרים במקרר עד 5 ימים או עד חודש במקפיא.
אופן הכנה
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה מערבבים חמאה, ביצה, סוכרים ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח והשוקוצ׳יפס ומערבבים לקבלת בצק (אם הוא דביק אפשר להכניס למקרר לרבע שעה ואז לעבוד איתו)
- מגלגלים את הבצק לנחש עבה וסוגרים לחישוק (אפשר להשאיר מעט מהבצק בצד להכנת מיני עוגיות לקישוט העוגה) מכניסים למקפיא ל20 דקות ועוברים להכנת העוגה.
- מכינים את העוגה: בקערת מיקסר עם וו בלון (אפשר גם ידנית) מערבבים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה, מלח וקקאו לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים מעט עד לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את חישוק בצק העוגיות במרכז.
- מוזגים מעל את בלילת עוגת השוקולד ומקישים מעט את התבנית במשטח העבודה להוצאת בועות האוויר.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל כדקה וחצי ומערבבים להמסה מלאה. מוזגים מעל העוגה.
- מקררים להתייצבות. בשלב הזה אפשר לקשט ולהגיש.
- אופציה נוספת: מקציפים את כל מצרכי הקרם לקבלת קצפת שוקו יציבה. מזלפים מעל העוגה ומקשטים.*שומרים במקרר עד 5 ימים או עד חודש במקפיא.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
תודה רבה על המתכונים המדהימים! כמה זמן אפייה בערך לתבנית בקוטר 24
היי מעיין, 35-45 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא לא רטוב
האם הבצק עוגיות נאפה טוב בתוך הבלילה של העוגה ??? יכול להיות שהוא יישאר עדיין דביק ולא אפוי מספיק והעוגה כבר מוכנה … בתמונה לא רואים שהבצק בפנים כבר אפוי .. אשמח לתגובה תודה
הוא לא אמור להיאפות במאה אחוז. השילוב שלו בעוגה יוצא מושלם! ממליצים!