שוק טלה חגיגי ברוטב רימונים
מסוג המתכונים שהם "שגר ושכח", שמים את המרכיבים בתבנית ומניחים בתנור לכמה שעות טובות. אין מנה שתקצור מחמאות יותר מזאת. בתיאבון!
מסוג המתכונים שהם "שגר ושכח", שמים את המרכיבים בתבנית ומניחים בתנור לכמה שעות טובות. אין מנה שתקצור מחמאות יותר מזאת. בתיאבון!
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1349.6 קק״ל 8097.4 קק״לפחמימות 52.1 גרם 312.7 גרםשומן 93.8 גרם 562.6 גרםנתרן 2975.4 מ״ג 17852.6 מ״גחלבון 78.5 גרם 471.0 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 17.1 גרםשומן רווי 33.8 גרם 202.6 גרםכולסטרול 287.5 מ״ג 1725.0 מ״גסידן 84.0 מ״ג 504.1 מ״גברזל 8.4 מ״ג 50.3 מ״גאשלגן 1767.5 מ״ג 10604.9 מ״גאבץ 13.8 מ״ג 83.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות1350
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1349.6 קק״ל 8097.4 קק״לפחמימות 52.1 גרם 312.7 גרםשומן 93.8 גרם 562.6 גרםנתרן 2975.4 מ״ג 17852.6 מ״גחלבון 78.5 גרם 471.0 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 17.1 גרםשומן רווי 33.8 גרם 202.6 גרםכולסטרול 287.5 מ״ג 1725.0 מ״גסידן 84.0 מ״ג 504.1 מ״גברזל 8.4 מ״ג 50.3 מ״גאשלגן 1767.5 מ״ג 10604.9 מ״גאבץ 13.8 מ״ג 83.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 1350 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 נתח שוק טלה
-
5 רימונים בינונייםקלופים
-
2 בצלים בינונייםפרוסים
-
7 שיני שום
-
4 גבעולי רוזמרין
-
1 כף פלפל אנגליגרוס או בהרט טחון
-
2 כפות מלח גס
-
1 כף פלפל שחור גרוס
-
10 עלי מרווה
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כף גדושה בהרט
-
2 כפות רכז רימונים
אופן הכנה
- כותשים במכתש ועלי את המלח, הפלפל והפלפל אנגלי (למי שאין - אפשר לקחת בהרט, מלח גרוס ופלפל גרוס).
- מפזרים על השוק טלה ומורחים בשמן זית, מוודאים שכל הטלה מכוסה בתבלין.
- יוצרים חריצים קטנים בטלה ומכניסים בהם את שיני השום וגבעולי הרוזמרין.
- שמים בתבנית את הבצלים הפרוסים, מוסיפים את עלי המרווה והבהרט הטחון מניחים מעט מגרגירי הרימון.
- מניחים את שוק הטלה בתבנית ומסביבו את כל הרימונים שנשארו (חייב שהרימון יגיע לגובה הטלה)
- מוסיפים רבע כוס שמן זית ומורחים 2 כפות רכז רימונים על הטלה.
- מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
- מחממים תנור ל180 מעלות טורבו ומכניסים לשלוש שעות (למי שיש יותר זמן שישים 180 מעלות שעה אחת, ואז 160 מעלות לעוד 3 שעות). בתאבון וחג שמח!
אופן הכנה
- כותשים במכתש ועלי את המלח, הפלפל והפלפל אנגלי (למי שאין - אפשר לקחת בהרט, מלח גרוס ופלפל גרוס).
- מפזרים על השוק טלה ומורחים בשמן זית, מוודאים שכל הטלה מכוסה בתבלין.
- יוצרים חריצים קטנים בטלה ומכניסים בהם את שיני השום וגבעולי הרוזמרין.
- שמים בתבנית את הבצלים הפרוסים, מוסיפים את עלי המרווה והבהרט הטחון מניחים מעט מגרגירי הרימון.
- מניחים את שוק הטלה בתבנית ומסביבו את כל הרימונים שנשארו (חייב שהרימון יגיע לגובה הטלה)
- מוסיפים רבע כוס שמן זית ומורחים 2 כפות רכז רימונים על הטלה.
- מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
- מחממים תנור ל180 מעלות טורבו ומכניסים לשלוש שעות (למי שיש יותר זמן שישים 180 מעלות שעה אחת, ואז 160 מעלות לעוד 3 שעות). בתאבון וחג שמח!
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן