כרוב ממולא: מגש של אצבעות כרוב במילוי אורז

מתכון קל וטעים של כרוב ממולא: מגש שלם של אצבעות כרוב במילוי אורז – כי בינינו, אף פעם אין יותר מדי מהם. וחכו שתגלו כמה מהר זה מתחסל הישר מהתבנית
מתכון קל וטעים של כרוב ממולא: מגש שלם של אצבעות כרוב במילוי אורז – כי בינינו, אף פעם אין יותר מדי מהם. וחכו שתגלו כמה מהר זה מתחסל הישר מהתבנית
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    306
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 305.7 קק״ל 2445.6 קק״ל
    פחמימות 24.2 גרם 194.0 גרם
    שומן 20.6 גרם 164.8 גרם
    נתרן 662.3 מ״ג 5298.4 מ״ג
    חלבון 7.5 גרם 59.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.2 גרם 97.5 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 16.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 192.5 מ״ג 1540.2 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 29.5 מ״ג
    אשלגן 970.9 מ״ג 7767.2 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    306
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 305.7 קק״ל 2445.6 קק״ל
    פחמימות 24.2 גרם 194.0 גרם
    שומן 20.6 גרם 164.8 גרם
    נתרן 662.3 מ״ג 5298.4 מ״ג
    חלבון 7.5 גרם 59.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.2 גרם 97.5 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 16.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 192.5 מ״ג 1540.2 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 29.5 מ״ג
    אשלגן 970.9 מ״ג 7767.2 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
רחלי קרוט
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כרוב

מילוי

רוטב


אופן הכנה

  1. משרים את האורז בהרבה מים למשך 30 דקות ושוטפים היטב 2-3 פעמים עד שהמים צלולים.
  2. חותכים את החלק הפנימי הקשה של הכרובים ומבשלים את הכרובים בהרבה מים (עד כיסוי) במשך 20 דקות או עד שהחלק החיצוני מתחיל להיות שקוף. מוציאים ומצננים.
  3. בינתיים קוצצים לקוביות קטנות את העגבניות והבצל וקוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
  4. מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי המילוי כולל האורז השטוף.
  5. מוציאים עלה כרוב וחותכים אותו לחצי. חותכים החוצה את הגזע העבה באמצע.
  6. מניחים פס של מילוי לרוחבו של העלה ומגלגלים למעין רולדה הדוקה.
  7. חוזרים את הפעולה עם יתרת עלי הכרוב והמילוי ומניחים את אצבעות הכרוב הממולאות בתוך תבנית תנור. מקפידים לצופף ביניהם.
  8. אם נשאר לכם אורז מפזרים אותו מעל עלי הכרוב הממולאים.
  9. באותה קערה שבה היה המילוי שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם. יתכן שתצטרכו עוד קצת מלח או לימון.
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
  11. מוזגים את הרוטב על גבי אצבעות הכרוב כך שהם יגיעו עד ל-3/4 גובה של הכרוב. אם חסר אפשר להוסיף מים.
  12. מניחים מעל נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום שיסגור את התבנית היטב מכל הכיוונים.
  13. מעבירים לתנור ואופים במשך שעה וחצי על 180 מעלות.
  14. פותחים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל עליון, ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה יפה מעל.
כרוב ממולא: מגש של אצבעות כרוב במילוי אורז1
כרוב ממולא: מגש של אצבעות כרוב במילוי אורז. צילום: רחלי קרוט

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    אפרת אלו

    יצא נחמד מאוד, יוצאת כמות עצומה, אפשר לעשות חצי מהכמות. אבל להגדיל משמעותית את כמות התבלינים, ובפרט מלח ופלפל, למרות ששמעתי יותר ממה שכתוב יצא קצת תפל.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אפרת, תודה על הפידבק, אכן מדובר בכמות גדולה של כרוב ממולא. בנוגע לתבלינים – זה עניין של טעם, עדיף להוסיף מאשר להעמיס יותר מידי 🙂

    Avatar
    שיפרה גולדברג

    אם מה עוד אפשר למלא את הכרוב חוץ מאורז האם אפשר להחליףף לקינואה

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר להחליף בקינואה או בורגול

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות