מבשלים עם המפונים: עוף שלם בתנור של שלומי אלמישלי
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 539.4 קק״ל 2157.4 קק״לפחמימות 12.7 גרם 50.7 גרםסוכר 3.7 גרם 14.7 גרםשומן 35.7 גרם 142.8 גרםנתרן 2091.3 מ״ג 8365.2 מ״גחלבון 39.1 גרם 156.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.4 גרםשומן רווי 9.4 גרם 37.6 גרםכולסטרול 153.0 מ״ג 612.0 מ״גסידן 34.9 מ״ג 139.6 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 442.9 מ״ג 1771.8 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 11.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 5 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות539
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 539.4 קק״ל 2157.4 קק״לפחמימות 12.7 גרם 50.7 גרםסוכר 3.7 גרם 14.7 גרםשומן 35.7 גרם 142.8 גרםנתרן 2091.3 מ״ג 8365.2 מ״גחלבון 39.1 גרם 156.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.4 גרםשומן רווי 9.4 גרם 37.6 גרםכולסטרול 153.0 מ״ג 612.0 מ״גסידן 34.9 מ״ג 139.6 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 442.9 מ״ג 1771.8 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 11.0 מ״גסגור
״מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.
עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.
לקחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.
קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: עוף שלם בתנור של שלומי אלמישלי מקריית שמונה. כבר כמה חודשים ששלומי שוהה בבית המלון סטאי כנרת, במסגרת הפרויקט הוא לימד את השף שי את המתכון המיוחד שלו (טיזר: זמן הכנה 5 דקות).
מרכיבים 11 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 539 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
1 עוף שלם גדול
מרינדה
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 חופן רוזמריןקצוץ
-
1 חופן טימין טריעלים
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
3 כפות רוטב טריאקי
-
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ביחד ומורחים על העוף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 20 דקות, מורידים ל-200 מעלות ואופים 40 דקות נוספות עד שהעוף מוכן.
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ביחד ומורחים על העוף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 20 דקות, מורידים ל-200 מעלות ואופים 40 דקות נוספות עד שהעוף מוכן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אחת המנות הטעימות. הכנתי את המנה מכרעיים הם יצאו באמת מיוחד והגשתי אותם לצד תפוחי אדמה אפויים וסלט ירקות גדול ומרענן.
הי עדי, נשמע נהדר!
יש אפשרות לבשל בסיר במקום לאפות?
היי מרים. לא, המתכון הזה הוא לעוף בתנור.