עוגיות אלפחורס כשרות לפסח
עוגיות אלפחורס מדהימות, פשוטות להכנה ותמיד מצליחות! וכן, הן גם כשרות לפסח. תפתיעו את כולם בארוחת החג עם צלחת של אלפחורס מתוקות ויפות
עוגיות אלפחורס מדהימות, פשוטות להכנה ותמיד מצליחות! וכן, הן גם כשרות לפסח. תפתיעו את כולם בארוחת החג עם צלחת של אלפחורס מתוקות ויפות
- איתי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.5 קק״ל 5413.8 קק״לפחמימות 24.4 גרם 733.4 גרםשומן 7.1 גרם 213.4 גרםנתרן 50.0 מ״ג 1498.7 מ״גחלבון 1.8 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 20.9 גרםשומן רווי 4.3 גרם 129.7 גרםכולסטרול 34.5 מ״ג 1035.0 מ״גסידן 40.9 מ״ג 1226.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 136.7 מ״ג 4100.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות181
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.5 קק״ל 5413.8 קק״לפחמימות 24.4 גרם 733.4 גרםשומן 7.1 גרם 213.4 גרםנתרן 50.0 מ״ג 1498.7 מ״גחלבון 1.8 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 20.9 גרםשומן רווי 4.3 גרם 129.7 גרםכולסטרול 34.5 מ״ג 1035.0 מ״גסידן 40.9 מ״ג 1226.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 136.7 מ״ג 4100.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 181 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 גרם אבקת אפייה
-
1 צנצנת ריבת חלב
-
1 כף תמצית וניל
-
1/2 כוס אבקת סוכר
-
350 גרם קורנפלור
-
260 גרם קמח תפוחי אדמה
-
2 ביצים M
-
200 גרם חמאה
-
1 קורט מלח דק
-
3 כפות קוקוס טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
- ממיסים את החמאה בסיר קטן ומערבבים.
- מעבירים את החמאה המומסת לקערה, מוסיפים את אבקת הסוכר, אבקת האפייה, המלח, ותמצית הווניל. מערבבים בעזרת מטרפה עד שהחמאה טיפה מתקררת.
- מוסיפים 2 ביצים, את קמח תפוחי האדמה והקורנפלור (350 גרם - במידת הצורך מוסיפים עוד קצת) וממשיכים לערבב.
- כשהמסה מתגבשת לשים עם היד עד שנהיה בצק גמיש לא דביק (אם טיפה פירורי לא לדאוג).
- לוקחים חצי מהמסה ומניחים בין שני ניירות אפייה.
- מרדדים עם מערוך עד לעובי של בערך סנטימטר, קורצים עיגולים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על התהליך עם החצי השני של המסה.
- אופים על 180 מעלות תנור שחומם מראש במשך 8 דקות - העוגייה צריכה להשאר לבנה ואפוייה. מקררים לטמפרטורת החדר.
- במרכז העוגייה שמים בעזרת שקית זילוף או כפית ריבת חלב וסוגרים עם עוגיה נוספת, מגלגלים בקוקוס ומגישים. בתאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
- ממיסים את החמאה בסיר קטן ומערבבים.
- מעבירים את החמאה המומסת לקערה, מוסיפים את אבקת הסוכר, אבקת האפייה, המלח, ותמצית הווניל. מערבבים בעזרת מטרפה עד שהחמאה טיפה מתקררת.
- מוסיפים 2 ביצים, את קמח תפוחי האדמה והקורנפלור (350 גרם - במידת הצורך מוסיפים עוד קצת) וממשיכים לערבב.
- כשהמסה מתגבשת לשים עם היד עד שנהיה בצק גמיש לא דביק (אם טיפה פירורי לא לדאוג).
- לוקחים חצי מהמסה ומניחים בין שני ניירות אפייה.
- מרדדים עם מערוך עד לעובי של בערך סנטימטר, קורצים עיגולים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על התהליך עם החצי השני של המסה.
- אופים על 180 מעלות תנור שחומם מראש במשך 8 דקות - העוגייה צריכה להשאר לבנה ואפוייה. מקררים לטמפרטורת החדר.
- במרכז העוגייה שמים בעזרת שקית זילוף או כפית ריבת חלב וסוגרים עם עוגיה נוספת, מגלגלים בקוקוס ומגישים. בתאבון!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
יצא מעולה
תודה רבה לימור