תתכוננו להתמכר – פילה סלמון בשקית זיפר
שילוב טעמים של סלמון עסיסי עם ירקות ירוקים ורוטב מעולה שהוא לא פחות ממופלא. תכינו את עצמכם, אתם הולכים להתמכר למנת הסלמון הזו
שילוב טעמים של סלמון עסיסי עם ירקות ירוקים ורוטב מעולה שהוא לא פחות ממופלא. תכינו את עצמכם, אתם הולכים להתמכר למנת הסלמון הזו
- דנה רייכר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 770.7 קק״ל 1541.5 קק״לפחמימות 71.8 גרם 143.7 גרםשומן 27.3 גרם 54.6 גרםנתרן 1078.5 מ״ג 2156.9 מ״גחלבון 63.2 גרם 126.5 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 17.0 גרםשומן רווי 3.5 גרם 7.0 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 2.2 מ״גסידן 517.1 מ״ג 1034.2 מ״גברזל 8.3 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 1612.1 מ״ג 3224.1 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות771
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 770.7 קק״ל 1541.5 קק״לפחמימות 71.8 גרם 143.7 גרםשומן 27.3 גרם 54.6 גרםנתרן 1078.5 מ״ג 2156.9 מ״גחלבון 63.2 גרם 126.5 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 17.0 גרםשומן רווי 3.5 גרם 7.0 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 2.2 מ״גסידן 517.1 מ״ג 1034.2 מ״גברזל 8.3 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 1612.1 מ״ג 3224.1 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 3.8 מ״גסגור
זו אחת המנות שאני חוזרת ומכינה שוב ושוב בכל מיני וריאציות שונות, הכיף הוא שהיא כל כך קלילה להכנה ויוצאת לא רק מרשימה אלא גם ממכרת בטירוף!! את הסלמון אני משרה בשקיות הזיפר של סנו שעוזרות לי לקבל עיטוף מלא של הדג!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 771 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
400 גרם פילה דג סלמון2 נתחים במשקל 200 גרם
ירקות
-
150 גרם ברוקוליכוס פרחי ברוקולי
-
1 כוס אפונת שלג
-
1/2 כוס פולי סויה (אדממה)קלופים
-
2 כוסות עלי תרד
-
1 ראש באק צ’ויחתוך לרבעים
רוטב
-
4 כפות דבש
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
1/4 כוס רוטב פטריות הוי סטיר
-
1 כף שומשום
-
4 שיני שום
-
1 כף ג’ינג’ר טחון
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
1/4 כוס סאקהניתן להמיר ביין לבן או מירין
-
3 כפות חומץ אורז
-
1 כף מיץ יוזו
-
1/4 כפית שמן שומשוםלשמור לסוף הכנת הרוטב
-
3 כפות רוטב סויה
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים אל תוך שקית הזיפר. מכניסים פנימה את פילה הסלמון ומשרים 20 דקות, כשלאחר 10 דקות הופכים את השקית להשרייה אחידה.
- מכינים את הירוקים: מוסיפים לווק מעט שמן ניטראלי ומכניסים את התרד. מוסיפים 1/4 כוס מים כדי לעזור לתרד להתבשל ומאדים על אש גבוהה עד שהתרד מבושל והופך לרך והמים התאדו. מוסיפים את שאר הירוקים, וגם 3 כפות סויה לפי הטעם. מכבים את האש ומוסיפים שמן שומשום ומערבבים. מניחים בצד.
- מכינים את הסלמון: מוציאים את הפילה (ושומרים את הרוטב בו השרינו את הסלמון).
- למחבת מוסיפים מעט שמן. מניחים את הסלמון כשצד העור נוגע במחבת וצולים 2-3 דקות.
- מוזגים פנימה את כל הרוטב על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מכסים את המחבת עם מכסה עד שמגיעים לרמת העשייה הרצויה (בערך 3-4 דקות).
- מכינים את תערובת הקורנפלור: בקערית ממיסים את הקורנפלור במים ומערבבים.
- מוציאים את הסלמון לצלחת, מנמיכים את האש במחבת עם הרוטב לבינונית ומוסיפים את תערובת הקורנפלור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה חוזרת. כשהרוטב מסמיך מכבים את האש.
- מרכיבים את המנה: בצלחת מסדרים את הירוקים, מעליהם מניחים את הסלמון ומוזגים את הרוטב. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים אל תוך שקית הזיפר. מכניסים פנימה את פילה הסלמון ומשרים 20 דקות, כשלאחר 10 דקות הופכים את השקית להשרייה אחידה.
- מכינים את הירוקים: מוסיפים לווק מעט שמן ניטראלי ומכניסים את התרד. מוסיפים 1/4 כוס מים כדי לעזור לתרד להתבשל ומאדים על אש גבוהה עד שהתרד מבושל והופך לרך והמים התאדו. מוסיפים את שאר הירוקים, וגם 3 כפות סויה לפי הטעם. מכבים את האש ומוסיפים שמן שומשום ומערבבים. מניחים בצד.
- מכינים את הסלמון: מוציאים את הפילה (ושומרים את הרוטב בו השרינו את הסלמון).
- למחבת מוסיפים מעט שמן. מניחים את הסלמון כשצד העור נוגע במחבת וצולים 2-3 דקות.
- מוזגים פנימה את כל הרוטב על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מכסים את המחבת עם מכסה עד שמגיעים לרמת העשייה הרצויה (בערך 3-4 דקות).
- מכינים את תערובת הקורנפלור: בקערית ממיסים את הקורנפלור במים ומערבבים.
- מוציאים את הסלמון לצלחת, מנמיכים את האש במחבת עם הרוטב לבינונית ומוסיפים את תערובת הקורנפלור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה חוזרת. כשהרוטב מסמיך מכבים את האש.
- מרכיבים את המנה: בצלחת מסדרים את הירוקים, מעליהם מניחים את הסלמון ומוזגים את הרוטב. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
נראה מעולה, אני רוצה להכין לארוע כמות גדולה. האם עדיף במחבת או בתנור? תודה!
הי שירה. אין בעדפה,א בל אם מדבור בכמות גדולה, התנור יכיל יותר מנות בבת אחת מאשר מחבת.
היי שירה. אין העדפה. אבל מכיון ומדובר בכמות גדולה של מנות, יכנסו לך יותר נתחי דג לתנור מאשר למחבת.
נראה מעולה
תודה רבה שרי