סנו רקע

תתכוננו להתמכר – פילה סלמון בשקית זיפר

שילוב טעמים של סלמון עסיסי עם ירקות ירוקים ורוטב מעולה שהוא לא פחות ממופלא. תכינו את עצמכם, אתם הולכים להתמכר למנת הסלמון הזו
שילוב טעמים של סלמון עסיסי עם ירקות ירוקים ורוטב מעולה שהוא לא פחות ממופלא. תכינו את עצמכם, אתם הולכים להתמכר למנת הסלמון הזו
  • דנה רייכר
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    771
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 770.7 קק״ל 1541.5 קק״ל
    פחמימות 71.8 גרם 143.7 גרם
    שומן 27.3 גרם 54.6 גרם
    נתרן 1078.5 מ״ג 2156.9 מ״ג
    חלבון 63.2 גרם 126.5 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 17.0 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג
    סידן 517.1 מ״ג 1034.2 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 16.7 מ״ג
    אשלגן 1612.1 מ״ג 3224.1 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    771
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 770.7 קק״ל 1541.5 קק״ל
    פחמימות 71.8 גרם 143.7 גרם
    שומן 27.3 גרם 54.6 גרם
    נתרן 1078.5 מ״ג 2156.9 מ״ג
    חלבון 63.2 גרם 126.5 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 17.0 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 7.0 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג
    סידן 517.1 מ״ג 1034.2 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 16.7 מ״ג
    אשלגן 1612.1 מ״ג 3224.1 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור

זו אחת המנות שאני חוזרת ומכינה שוב ושוב בכל מיני וריאציות שונות, הכיף הוא שהיא כל כך קלילה להכנה ויוצאת לא רק מרשימה אלא גם ממכרת בטירוף!! את הסלמון אני משרה בשקיות הזיפר של סנו שעוזרות לי לקבל עיטוף מלא של הדג!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
דנה רייכר
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דג

ירקות

רוטב

תערובת קורנפלור

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים אל תוך שקית הזיפר. מכניסים פנימה את פילה הסלמון ומשרים 20 דקות, כשלאחר 10 דקות הופכים את השקית להשרייה אחידה.
  2. מכינים את הירוקים: מוסיפים לווק מעט שמן ניטראלי ומכניסים את התרד. מוסיפים 1/4 כוס מים כדי לעזור לתרד להתבשל ומאדים על אש גבוהה עד שהתרד מבושל והופך לרך והמים התאדו. מוסיפים את שאר הירוקים, וגם 3 כפות סויה לפי הטעם. מכבים את האש ומוסיפים שמן שומשום ומערבבים. מניחים בצד.
  3. מכינים את הסלמון: מוציאים את הפילה (ושומרים את הרוטב בו השרינו את הסלמון).
  4. למחבת מוסיפים מעט שמן. מניחים את הסלמון כשצד העור נוגע במחבת וצולים 2-3 דקות.
  5. מוזגים פנימה את כל הרוטב על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מכסים את המחבת עם מכסה עד שמגיעים לרמת העשייה הרצויה (בערך 3-4 דקות).
  6. מכינים את תערובת הקורנפלור: בקערית ממיסים את הקורנפלור במים ומערבבים.
  7. מוציאים את הסלמון לצלחת, מנמיכים את האש במחבת עם הרוטב לבינונית ומוסיפים את תערובת הקורנפלור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה חוזרת. כשהרוטב מסמיך מכבים את האש.
  8. מרכיבים את המנה: בצלחת מסדרים את הירוקים, מעליהם מניחים את הסלמון ומוזגים את הרוטב. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום ומגישים.

    פילה סלמון
    פילה סלמון עם ירקות ירוקים בשקית זיפר. צילום: דנה רייכר


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    shira zarfati

    נראה מעולה, אני רוצה להכין לארוע כמות גדולה. האם עדיף במחבת או בתנור? תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      הי שירה. אין בעדפה,א בל אם מדבור בכמות גדולה, התנור יכיל יותר מנות בבת אחת מאשר מחבת.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שירה. אין העדפה. אבל מכיון ומדובר בכמות גדולה של מנות, יכנסו לך יותר נתחי דג לתנור מאשר למחבת.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה שרי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות