-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 333.3 קק״ל 1333.3 קק״לפחמימות 55.0 גרם 219.9 גרםשומן 10.5 גרם 42.1 גרםנתרן 1178.2 מ״ג 4712.8 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 21.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 5.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 76.4 מ״ג 305.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 630.5 מ״ג 2522.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות333
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 333.3 קק״ל 1333.3 קק״לפחמימות 55.0 גרם 219.9 גרםשומן 10.5 גרם 42.1 גרםנתרן 1178.2 מ״ג 4712.8 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.4 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 21.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 5.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 76.4 מ״ג 305.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 630.5 מ״ג 2522.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 333 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
4 יחידות ירכי עוף
-
1/2 כף מלח ים אטלנטי
תבשיל
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול
-
1 כפית מלח דק
-
2 גזרים בינוניים
-
125 גרם גרגירי תירספחית שימורים קטנה לאחר סינון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כוסות אורז יסמין
-
2 כפות רסק עגבניות
-
4 כוסות מים חמים
-
2 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
5 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 גבעולי בצל ירוקלקישוט. אפשר גם כוסברה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מנקים את הירכיים תחת הברז, ממליחים באופן שווה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור למשך 50 דקות.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
- בסיר סוטאז׳ מחממים את שמן הזית ומכניסים את הבצל פנימה יחד עם מלח דק על אש בינונית.
- מקלפים את הגזר, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל.
- צורבים את הבצל והגזר יחד עד שהבצל מקבל צבע זהוב ורק לאחר מכן מוסיפים את התירס מסונן עם הפלפל השחור ומערבבים מעט.
- מוסיפים מיד את האורז והרסק ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אדום אחיד לאורז.
- מוציאים את העוף מהתנור, מניחים על האורז ושופכים מים חמים פנימה.
- מגבירים את האש להכי גבוהה ומוסיפים למים סויה, צ׳ילי מתוק, שמן שומשום ומערבבים היטב את כל הסיר.
- מרגע הרתיחה מורידים את האש לעוצמה נמוכה (בעבוע קל), סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 20 דקות, לאחר מכן מכבים את האש ונותנים לאורז מנוחה של 10 דקות.
- קוצצים בצל ירוק (מומלץ גם כוסברה) ומפזרים רגע לפני ההגשה על האורז ובתאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מנקים את הירכיים תחת הברז, ממליחים באופן שווה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור למשך 50 דקות.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
- בסיר סוטאז׳ מחממים את שמן הזית ומכניסים את הבצל פנימה יחד עם מלח דק על אש בינונית.
- מקלפים את הגזר, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל.
- צורבים את הבצל והגזר יחד עד שהבצל מקבל צבע זהוב ורק לאחר מכן מוסיפים את התירס מסונן עם הפלפל השחור ומערבבים מעט.
- מוסיפים מיד את האורז והרסק ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אדום אחיד לאורז.
- מוציאים את העוף מהתנור, מניחים על האורז ושופכים מים חמים פנימה.
- מגבירים את האש להכי גבוהה ומוסיפים למים סויה, צ׳ילי מתוק, שמן שומשום ומערבבים היטב את כל הסיר.
- מרגע הרתיחה מורידים את האש לעוצמה נמוכה (בעבוע קל), סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 20 דקות, לאחר מכן מכבים את האש ונותנים לאורז מנוחה של 10 דקות.
- קוצצים בצל ירוק (מומלץ גם כוסברה) ומפזרים רגע לפני ההגשה על האורז ובתאבון.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן