-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4090.1 קק״ל 4090.1 קק״לפחמימות 226.5 גרם 226.5 גרםשומן 194.4 גרם 194.4 גרםנתרן 7410.0 מ״ג 7410.0 מ״גחלבון 318.0 גרם 318.0 גרםסיבים תזונתיים 21.8 גרם 21.8 גרםשומן רווי 65.5 גרם 65.5 גרםכולסטרול 1023.8 מ״ג 1023.8 מ״גסידן 368.0 מ״ג 368.0 מ״גברזל 38.1 מ״ג 38.1 מ״גאשלגן 4319.0 מ״ג 4319.0 מ״גאבץ 76.9 מ״ג 76.9 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 1 דקהכולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות4090
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4090.1 קק״ל 4090.1 קק״לפחמימות 226.5 גרם 226.5 גרםשומן 194.4 גרם 194.4 גרםנתרן 7410.0 מ״ג 7410.0 מ״גחלבון 318.0 גרם 318.0 גרםסיבים תזונתיים 21.8 גרם 21.8 גרםשומן רווי 65.5 גרם 65.5 גרםכולסטרול 1023.8 מ״ג 1023.8 מ״גסידן 368.0 מ״ג 368.0 מ״גברזל 38.1 מ״ג 38.1 מ״גאשלגן 4319.0 מ״ג 4319.0 מ״גאבץ 76.9 מ״ג 76.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 1 דקה | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 4090 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס וחלק עליון
-
1כוס או 200 גרם סולת
-
1כוס או 200 גרם בורגול דק
-
3 כוסות מים רותחים
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
125 גרם בשר בקר טחון
מילוי
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק דק
-
3 שיני שוםפרוסות דק
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף סילאן
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית תבלין כוסברה טחון
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 צרור כוסברהקצוצה דק
-
3 כפות שמן זיתלזילוף
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: במחבת גדולה או סיר רחב מטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא זהוב ומעט שחום.
- מוסיפים שום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים סילאן, ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עד שהבשר מתחיל להיות מוכן - הוא לא חייב להיות מוכן לגמרי כי הוא עובר עוד אפייה.
- מכבים את האש ומוסיפים כוסברה טרייה קצוצה וצנוברים קלויים. מצננים מעט.
- מכינים את הבסיס והחלק העליון: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית עגולה בקוטר 26 עם נייר אפייה.
- בקערה גדולה שמים סולת ובורגול ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומשרים כעשרים דקות עד שכל המים נספגים בבצק.
- אם נשארו עודפי מים מסננים אותם. מוסיפים את כל שאר החומרים - תבלינים, שמן ובשר ולשים לבצק רך.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרפדים את תחתית התבנית בשכבה אחידה.
- מניחים את הבשר המוכן על התחתית ומיישרים. ליצירת ציפוי חלק ואחיד מניחים את שארית הבצק בין 2 ניירות אפייה, משטחים אותו מעט ועם מערוך יוצרים בצק דק בגודל של התבנית.
- מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ומהדקים היטב לבשר (אפשר לחתוך את הקצוות המיותרים).
- חותכים מעוינים או ריבועים ומזלפים שמן זית מעל הכל.
- אופים כ-35 דקות או עד שהסינייה מזהיבה ויציבה. מגישים חם עם טחינה וסלט!
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: במחבת גדולה או סיר רחב מטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא זהוב ומעט שחום.
- מוסיפים שום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים סילאן, ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עד שהבשר מתחיל להיות מוכן - הוא לא חייב להיות מוכן לגמרי כי הוא עובר עוד אפייה.
- מכבים את האש ומוסיפים כוסברה טרייה קצוצה וצנוברים קלויים. מצננים מעט.
- מכינים את הבסיס והחלק העליון: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית עגולה בקוטר 26 עם נייר אפייה.
- בקערה גדולה שמים סולת ובורגול ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומשרים כעשרים דקות עד שכל המים נספגים בבצק.
- אם נשארו עודפי מים מסננים אותם. מוסיפים את כל שאר החומרים - תבלינים, שמן ובשר ולשים לבצק רך.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרפדים את תחתית התבנית בשכבה אחידה.
- מניחים את הבשר המוכן על התחתית ומיישרים. ליצירת ציפוי חלק ואחיד מניחים את שארית הבצק בין 2 ניירות אפייה, משטחים אותו מעט ועם מערוך יוצרים בצק דק בגודל של התבנית.
- מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ומהדקים היטב לבשר (אפשר לחתוך את הקצוות המיותרים).
- חותכים מעוינים או ריבועים ומזלפים שמן זית מעל הכל.
- אופים כ-35 דקות או עד שהסינייה מזהיבה ויציבה. מגישים חם עם טחינה וסלט!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
היי, לא צריך לכסות בתנור ?
היי שרון, לא
האם אפשר להכין יום קודם ?
היי לי, ניתן להכין יום קודם