סנו רקע

כתף טלה עם חיטה בתנור

מנת החג הנפלאה והמנחמת הזו יכולה להיות על שולחן החג שלכם כבר השנה! כתף טלה עם חיטה בתנור בסילאן, דבש ותבלינים ארומטיים
מנת החג הנפלאה והמנחמת הזו יכולה להיות על שולחן החג שלכם כבר השנה! כתף טלה עם חיטה בתנור בסילאן, דבש ותבלינים ארומטיים
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 16 שעות ו-55 דק׳
  • קלוריות
    1646
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1645.6 קק״ל 9873.5 קק״ל
    פחמימות 98.7 גרם 592.0 גרם
    שומן 85.2 גרם 511.1 גרם
    נתרן 426.6 מ״ג 2559.4 מ״ג
    חלבון 108.2 גרם 648.9 גרם
    סיבים תזונתיים 17.9 גרם 107.5 גרם
    שומן רווי 32.5 גרם 194.8 גרם
    כולסטרול 395.8 מ״ג 2375.0 מ״ג
    סידן 364.3 מ״ג 2185.8 מ״ג
    ברזל 13.6 מ״ג 81.7 מ״ג
    אשלגן 3283.5 מ״ג 19700.9 מ״ג
    אבץ 24.0 מ״ג 144.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 16 שעות ו-55 דק׳
  • קלוריות
    1646
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1645.6 קק״ל 9873.5 קק״ל
    פחמימות 98.7 גרם 592.0 גרם
    שומן 85.2 גרם 511.1 גרם
    נתרן 426.6 מ״ג 2559.4 מ״ג
    חלבון 108.2 גרם 648.9 גרם
    סיבים תזונתיים 17.9 גרם 107.5 גרם
    שומן רווי 32.5 גרם 194.8 גרם
    כולסטרול 395.8 מ״ג 2375.0 מ״ג
    סידן 364.3 מ״ג 2185.8 מ״ג
    ברזל 13.6 מ״ג 81.7 מ״ג
    אשלגן 3283.5 מ״ג 19700.9 מ״ג
    אבץ 24.0 מ״ג 144.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
ענת אלישע
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבלינים


אופן הכנה

  1. משרים את גרגירי החיטה לילה קודם, שוטפים ומסננים.
  2. מחממים שמן זית בסיר רחב/תבנית ומוסיפים את פרוסות כתף הטלה.
  3. צורבים אותן עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
  4. מוסיפים לסיר בצל, כרישה, גזר, שום ושזיפים. מוסיפים כף שמן זית ומערבבים.
  5. מנמיכים להבה ומאדים עם מכסה סגור כ25 דקות.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  7. מוסיפים את החיטה המושרית, מערבבים ומתבלים בכל התבלינים.
  8. יוצקים מים רותחים ומסדרים את פרוסות הטלה שצרבנו.
  9. מכניסים את כל עלי הירק (פטרוזיליה, נענע וסלרי) לתוך שקית בד של סנו וקושרים.
  10. מניחים את שקית הבד במרכז הסיר.
  11. מכסים את הסיר בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל רדיד אלומניום במהודק לסיר.
  12. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש למשך 3.5 שעות או עד ריכוך מלא של החיטה והבשר.
  13. מוציאים את שקית הבד עם עשבי התיבול ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות ללא כיסוי.

הערה: מומלץ לוודא של חסרים נוזלים במהלך הבישול, במידה וחסרים הוסיפו מעט.

כתף טלה עם חיטה בתנור
כתף טלה עם חיטה בתנור. צילום: ענת אלישע
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רונית, אפשר גם עם אוסובוקו עגל

    Avatar
    אילנה יקוטיאל

    היי תגידי אם אני ישים על הפלטה עד הבוקר כמו חמין מה את אומרת איך יצא

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אילנה, לא ניסיתי אך זה עלול להישרף

    Avatar
    נעמה

    אפשר גם עם צלעות או חלק אחר ? לא רק טלה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נעמה, כן אפשר גם צלעות וגם חלקים אחרים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות