-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1645.6 קק״ל 9873.5 קק״לפחמימות 98.7 גרם 592.0 גרםשומן 85.2 גרם 511.1 גרםנתרן 426.6 מ״ג 2559.4 מ״גחלבון 108.2 גרם 648.9 גרםסיבים תזונתיים 17.9 גרם 107.5 גרםשומן רווי 32.5 גרם 194.8 גרםכולסטרול 395.8 מ״ג 2375.0 מ״גסידן 364.3 מ״ג 2185.8 מ״גברזל 13.6 מ״ג 81.7 מ״גאשלגן 3283.5 מ״ג 19700.9 מ״גאבץ 24.0 מ״ג 144.1 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 40 דק׳כולל 16 שעות ו-55 דק׳
-
קלוריות1646
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1645.6 קק״ל 9873.5 קק״לפחמימות 98.7 גרם 592.0 גרםשומן 85.2 גרם 511.1 גרםנתרן 426.6 מ״ג 2559.4 מ״גחלבון 108.2 גרם 648.9 גרםסיבים תזונתיים 17.9 גרם 107.5 גרםשומן רווי 32.5 גרם 194.8 גרםכולסטרול 395.8 מ״ג 2375.0 מ״גסידן 364.3 מ״ג 2185.8 מ״גברזל 13.6 מ״ג 81.7 מ״גאשלגן 3283.5 מ״ג 19700.9 מ״גאבץ 24.0 מ״ג 144.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 16 שעות ו-55 דק׳ | קלוריות 1646 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 1/2 ק"ג כתף טלהפרוסה לפרוסות בעובי 2-2.5 ס"מ
-
2 כוסות חיטה
-
5 בצלים בינונייםפרוסים
-
2 גבעולי כרישותפרוסה (רק החלק הבהיר)
-
4 גזרים בינונייםקלופים וחתוכים לג'וליאנים/מקלות
-
15 שזיפים בינונייםמגולענים
-
2 שיני שוםמגורד דק
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
1 חופן נענעעלים (לא חובה, מוסיפים המון)
-
1 גבעול סלריעם העלים
-
4 כפות שמן זית3 כפות לצריבה, כף לאחר הוספת הירקות
-
1.2 ליטר מים
תבלינים
-
2 כפות סילאן טבעי
-
2 כפות דבש
-
1 כפית שטוחה בהרט
-
1 כפית שטוחה שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח ים אטלנטיאו אחר, לפי טעם אישי
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החיטה לילה קודם, שוטפים ומסננים.
- מחממים שמן זית בסיר רחב/תבנית ומוסיפים את פרוסות כתף הטלה.
- צורבים אותן עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
- מוסיפים לסיר בצל, כרישה, גזר, שום ושזיפים. מוסיפים כף שמן זית ומערבבים.
- מנמיכים להבה ומאדים עם מכסה סגור כ25 דקות.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מוסיפים את החיטה המושרית, מערבבים ומתבלים בכל התבלינים.
- יוצקים מים רותחים ומסדרים את פרוסות הטלה שצרבנו.
- מכניסים את כל עלי הירק (פטרוזיליה, נענע וסלרי) לתוך שקית בד של סנו וקושרים.
- מניחים את שקית הבד במרכז הסיר.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל רדיד אלומניום במהודק לסיר.
- מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש למשך 3.5 שעות או עד ריכוך מלא של החיטה והבשר.
- מוציאים את שקית הבד עם עשבי התיבול ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות ללא כיסוי.
הערה: מומלץ לוודא של חסרים נוזלים במהלך הבישול, במידה וחסרים הוסיפו מעט.
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החיטה לילה קודם, שוטפים ומסננים.
- מחממים שמן זית בסיר רחב/תבנית ומוסיפים את פרוסות כתף הטלה.
- צורבים אותן עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
- מוסיפים לסיר בצל, כרישה, גזר, שום ושזיפים. מוסיפים כף שמן זית ומערבבים.
- מנמיכים להבה ומאדים עם מכסה סגור כ25 דקות.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מוסיפים את החיטה המושרית, מערבבים ומתבלים בכל התבלינים.
- יוצקים מים רותחים ומסדרים את פרוסות הטלה שצרבנו.
- מכניסים את כל עלי הירק (פטרוזיליה, נענע וסלרי) לתוך שקית בד של סנו וקושרים.
- מניחים את שקית הבד במרכז הסיר.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל רדיד אלומניום במהודק לסיר.
- מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש למשך 3.5 שעות או עד ריכוך מלא של החיטה והבשר.
- מוציאים את שקית הבד עם עשבי התיבול ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות ללא כיסוי.
הערה: מומלץ לוודא של חסרים נוזלים במהלך הבישול, במידה וחסרים הוסיפו מעט.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר אם אוסובוקו עגל ?
היי רונית, אפשר גם עם אוסובוקו עגל
היי תגידי אם אני ישים על הפלטה עד הבוקר כמו חמין מה את אומרת איך יצא
היי אילנה, לא ניסיתי אך זה עלול להישרף
אפשר גם עם צלעות או חלק אחר ? לא רק טלה?
היי נעמה, כן אפשר גם צלעות וגם חלקים אחרים