עוגת גבינה אפויה קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית - המתכון שיבטיח לכם עוגה גבוהה, אוורירית ונימוחה שתצא מושלמת כמו בקונדיטוריה. קלה להכנה וההצלחה מובטחת!
עוגת גבינה אפויה קלאסית - המתכון שיבטיח לכם עוגה גבוהה, אוורירית ונימוחה שתצא מושלמת כמו בקונדיטוריה. קלה להכנה וההצלחה מובטחת!
- ונסה חתוקאי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3628.4 קק״ל 3628.4 קק״לפחמימות 286.4 גרם 286.4 גרםשומן 222.2 גרם 222.2 גרםנתרן 1597.8 מ״ג 1597.8 מ״גחלבון 88.8 גרם 88.8 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרםשומן רווי 135.1 גרם 135.1 גרםכולסטרול 1413.3 מ״ג 1413.3 מ״גסידן 886.8 מ״ג 886.8 מ״גברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 5335.5 מ״ג 5335.5 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות3628
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3628.4 קק״ל 3628.4 קק״לפחמימות 286.4 גרם 286.4 גרםשומן 222.2 גרם 222.2 גרםנתרן 1597.8 מ״ג 1597.8 מ״גחלבון 88.8 גרם 88.8 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרםשומן רווי 135.1 גרם 135.1 גרםכולסטרול 1413.3 מ״ג 1413.3 מ״גסידן 886.8 מ״ג 886.8 מ״גברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 5335.5 מ״ג 5335.5 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 3628 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת גבינה אפויה
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
450 גרם גבינת שמנת
-
200 גרם שמנת חמוצה 15%
-
1 כוס סוכר לבן
-
6 חלבונים L
-
6 חלמונים L
-
3 כפות קורנפלור
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
זרייה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות, ממלאים תבנית במים ומניחים בתחתית התנור.
- בקערה מניחים את הגבינות, השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים וברגע שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד שמתקבל קצף רך ויציב אבל לא יציב מדי.
- מערבבים שליש מהקצף לתערובת הגבינות ואת שני השליש הנותרים מקפלים לתערובת בעדינות.
- מרפדים תבנית בקוטר 24 בנייר אפייה כששולי הנייר גבוהים מהתבנית ועוטפים את התבנית בנייר כסף (ראו בסרטון).
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות עד שהעוגה מזהיבה קצת מלמעלה. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים שעה ורבע. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור לעוד רבע שעה.
- מוציאים את העוגה ומצננים. מעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות או ללילה.
- לאחר שהעוגה מתייצבת במקרר, זורים אבקת סוכר, פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות, ממלאים תבנית במים ומניחים בתחתית התנור.
- בקערה מניחים את הגבינות, השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים וברגע שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד שמתקבל קצף רך ויציב אבל לא יציב מדי.
- מערבבים שליש מהקצף לתערובת הגבינות ואת שני השליש הנותרים מקפלים לתערובת בעדינות.
- מרפדים תבנית בקוטר 24 בנייר אפייה כששולי הנייר גבוהים מהתבנית ועוטפים את התבנית בנייר כסף (ראו בסרטון).
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות עד שהעוגה מזהיבה קצת מלמעלה. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים שעה ורבע. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור לעוד רבע שעה.
- מוציאים את העוגה ומצננים. מעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות או ללילה.
- לאחר שהעוגה מתייצבת במקרר, זורים אבקת סוכר, פורסים ומגישים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן