נתחי עוף ברוטב דבש וצ’ילי כמו במסעדות הסיניות
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 490.4 קק״ל 1961.6 קק״לפחמימות 56.3 גרם 225.2 גרםשומן 11.5 גרם 46.1 גרםנתרן 653.9 מ״ג 2615.8 מ״גחלבון 41.7 גרם 166.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.5 מ״ג 138.0 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 92.5 מ״ג 369.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות490
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 490.4 קק״ל 1961.6 קק״לפחמימות 56.3 גרם 225.2 גרםשומן 11.5 גרם 46.1 גרםנתרן 653.9 מ״ג 2615.8 מ״גחלבון 41.7 גרם 166.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.5 מ״ג 138.0 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 92.5 מ״ג 369.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 490 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
1/2כוס או קמח כוסמין
-
1/4 כוס קורנפלור
-
3/4 כוס מי סודה
-
1/2 כפית מלח דק
טיגון
רוטב
-
8 שיני שום
-
1/3 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1/3 כוס דבש
-
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כפית מיץ לימון
-
1/3 כוס מים רותחים
-
1/2 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את העוף לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- בקערה בינונית שמים קמח, קורנפלור, סודה ומלח ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה במרקם של טחינה קצת דלילה.
מכניסים את קוביות העוף לבלילה ומערבבים כך שכל העוף יהיה עטוף בבלילה. משרים כ-5 דקות. - מחממים שמן לסף רתיחה ומוסיפים את נתחי העוף, בעזרת מזלג, לתוך השמן החם. מטגנים עד הזהבה ומוציאים לקערה עם נייר סופג.
- בינתיים כותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה ופורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות.
- בסיר רחב או ווק גדול מחממים את השמן ומטגנים את השום והצ’ילי כדקה. נזהרים שלא ישרפו. מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב פרט לשומשום ומחממים עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את שמן השומשום ומערבבים. מכבים את האש.
- מוסיפים לרוטב את נתחי העוף המטוגנים, מערבבים במשך דקה. מכבים את האש, מפזרים מעל את השומשום ומגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- חותכים את העוף לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- בקערה בינונית שמים קמח, קורנפלור, סודה ומלח ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה במרקם של טחינה קצת דלילה.
מכניסים את קוביות העוף לבלילה ומערבבים כך שכל העוף יהיה עטוף בבלילה. משרים כ-5 דקות. - מחממים שמן לסף רתיחה ומוסיפים את נתחי העוף, בעזרת מזלג, לתוך השמן החם. מטגנים עד הזהבה ומוציאים לקערה עם נייר סופג.
- בינתיים כותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה ופורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות.
- בסיר רחב או ווק גדול מחממים את השמן ומטגנים את השום והצ’ילי כדקה. נזהרים שלא ישרפו. מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב פרט לשומשום ומחממים עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את שמן השומשום ומערבבים. מכבים את האש.
- מוסיפים לרוטב את נתחי העוף המטוגנים, מערבבים במשך דקה. מכבים את האש, מפזרים מעל את השומשום ומגישים עם אורז לבן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
למה לא להשתמש בקמח טמפורה
אפשר להחליף את קמח הכוסמין והקורנפלור בקמח טמפורה קנוי. קמח כוסמין הוא תחליף מעט בריא ומזין יותר. לבחירתכם ((: בהצלחה!
תמיד שאני מטגן עם טמפורה זה נדבק למחבת האם יש פטנט למנוע הדבקות?
היי, הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא שאין מספיק שמן במחבת/ווק. חשוב לשים לב שטמפ’ השמן תהיה מתאימה לטיגון (אפשר להניס כף מעץ לשמן וברגע שיש בועות קטנות מסביב לכף, סימן שהשמן חם מספיק לטיגון). בהצלחה! נשמח לשמוע איך יצא (:
במה אפשר להמיר את הסודה לשתייה ? יש לי רק אבקת סודה…