בורקס בשר של רחלי קרוט
מי לא אוהב את הבורקס שהיו מגישים פעם בחתונות, עם מילוי בשר עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי? רחלי קרוט מכינה גרסה ביתית וטעימה בטירוף, שאפשר להגיש בכל ארוחה
מי לא אוהב את הבורקס שהיו מגישים פעם בחתונות, עם מילוי בשר עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי? רחלי קרוט מכינה גרסה ביתית וטעימה בטירוף, שאפשר להגיש בכל ארוחה
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 665.5 קק״ל 5323.8 קק״לפחמימות 87.8 גרם 702.1 גרםשומן 30.3 גרם 242.5 גרםנתרן 856.8 מ״ג 6854.6 מ״גחלבון 31.7 גרם 253.7 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.4 גרםשומן רווי 5.7 גרם 46.0 גרםכולסטרול 93.8 מ״ג 750.4 מ״גסידן 49.7 מ״ג 397.9 מ״גברזל 8.8 מ״ג 70.1 מ״גאשלגן 424.3 מ״ג 3394.2 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 53.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות666
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 665.5 קק״ל 5323.8 קק״לפחמימות 87.8 גרם 702.1 גרםשומן 30.3 גרם 242.5 גרםנתרן 856.8 מ״ג 6854.6 מ״גחלבון 31.7 גרם 253.7 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.4 גרםשומן רווי 5.7 גרם 46.0 גרםכולסטרול 93.8 מ״ג 750.4 מ״גסידן 49.7 מ״ג 397.9 מ״גברזל 8.8 מ״ג 70.1 מ״גאשלגן 424.3 מ״ג 3394.2 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 53.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 666 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1 בצל גדול
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/3 כוס צנוברים
רוטב
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כף גדושה קמח לבן
-
1 כוס מים רותחים
בצק
-
1 חבילה בצק עלים קפואמצונן על פי הוראות היצרן
-
1 ביצה L
-
3 כפות שומשום
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- מתיזים מעט תרסיס שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים על האש הכי גבוהה כ-10 דקות, עד שהבשר צרוב היטב.
- מוסיפים תבלינים וצנוברים ומערבבים היטב. מניחים בצד להצטנן עד שממלאים. חשוב: ממלאים את הבצק רק כשהמילוי קר.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לרצועות דקות מאוד ומטגנים אותן בסיר גדול עם השמן.
- פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל. מטגנים במשך 5 דקות עד שהן מתרככות לגמרי.
- מוסיפים תבלינים ומערבבים.
- באמצעות מטרפה מערבבים בקערה קטנה את המים והקמח עד שאין גושי קמח ומוסיפים לרוטב. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
- מרכיבים ואופים: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- באמצעות גלגלת או סכין חותכים את הבצק למלבן בגודל 20 על 30 בערך ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אם הוא ארוך מדי, חותכים לשניים.
- מניחים בנדיבות מהמילוי בפס רחב באמצע המלבן ויוצרים חיתוכים אלכסוניים בצדדים (ראו סרטון).
- סוגרים לצורת צמה ומברישים בביצה. מפזרים שומשום.
- אופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מגישים עם רוטב הפטריות.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- מתיזים מעט תרסיס שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים על האש הכי גבוהה כ-10 דקות, עד שהבשר צרוב היטב.
- מוסיפים תבלינים וצנוברים ומערבבים היטב. מניחים בצד להצטנן עד שממלאים. חשוב: ממלאים את הבצק רק כשהמילוי קר.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לרצועות דקות מאוד ומטגנים אותן בסיר גדול עם השמן.
- פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל. מטגנים במשך 5 דקות עד שהן מתרככות לגמרי.
- מוסיפים תבלינים ומערבבים.
- באמצעות מטרפה מערבבים בקערה קטנה את המים והקמח עד שאין גושי קמח ומוסיפים לרוטב. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
- מרכיבים ואופים: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- באמצעות גלגלת או סכין חותכים את הבצק למלבן בגודל 20 על 30 בערך ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אם הוא ארוך מדי, חותכים לשניים.
- מניחים בנדיבות מהמילוי בפס רחב באמצע המלבן ויוצרים חיתוכים אלכסוניים בצדדים (ראו סרטון).
- סוגרים לצורת צמה ומברישים בביצה. מפזרים שומשום.
- אופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מגישים עם רוטב הפטריות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (21)
אפשר להכין עם עוף טחון?
היי חגית, כן, אפשר גם עם עוף טחון
האם חייבים שהבצק עלים יהיה קפוא ?
היי מירי, הוא צריך להיות מצונן (או קפוא שציננת על פי הוראות היצרן או מצונן מהמקררים), עדכנו את המתכון, תודה רבה