-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6912.8 קק״ל 6912.8 קק״לפחמימות 689.7 גרם 689.7 גרםשומן 385.1 גרם 385.1 גרםנתרן 1450.9 מ״ג 1450.9 מ״גחלבון 84.1 גרם 84.1 גרםסיבים תזונתיים 32.8 גרם 32.8 גרםשומן רווי 127.7 גרם 127.7 גרםכולסטרול 1626.0 מ״ג 1626.0 מ״גסידן 435.9 מ״ג 435.9 מ״גברזל 25.4 מ״ג 25.4 מ״גאשלגן 2985.8 מ״ג 2985.8 מ״גאבץ 14.3 מ״ג 14.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות6913
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6912.8 קק״ל 6912.8 קק״לפחמימות 689.7 גרם 689.7 גרםשומן 385.1 גרם 385.1 גרםנתרן 1450.9 מ״ג 1450.9 מ״גחלבון 84.1 גרם 84.1 גרםסיבים תזונתיים 32.8 גרם 32.8 גרםשומן רווי 127.7 גרם 127.7 גרםכולסטרול 1626.0 מ״ג 1626.0 מ״גסידן 435.9 מ״ג 435.9 מ״גברזל 25.4 מ״ג 25.4 מ״גאשלגן 2985.8 מ״ג 2985.8 מ״גאבץ 14.3 מ״ג 14.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 6913 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית שוקולד
-
2 ביצים L
-
2 חלמונים L
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
250 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 בננות בינוניות
-
2 כפות סירופ מייפל
רוטב טופי
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים בננות לעובי 1 ס”מ.
- מכינים תחתית: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות. אופים חלקית ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- במקביל ממיסים במיקרוגל שוקולד, חמאה ומלח.
- בינתיים מסדרים על הקלתית את פרוסות הבננה בצפיפות. מטפטפים עליהן סירופ מייפל.
- מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית מעל הבננות.
- אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון.
- מכינים רוטב טופי: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל. במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!!) ומערבבים, ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט.
- מצננים מעט ומגישים עם רוטב טופי חם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים בננות לעובי 1 ס”מ.
- מכינים תחתית: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות. אופים חלקית ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
- במקביל ממיסים במיקרוגל שוקולד, חמאה ומלח.
- בינתיים מסדרים על הקלתית את פרוסות הבננה בצפיפות. מטפטפים עליהן סירופ מייפל.
- מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית מעל הבננות.
- אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון.
- מכינים רוטב טופי: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל. במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!!) ומערבבים, ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט.
- מצננים מעט ומגישים עם רוטב טופי חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן