-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 76.2 קק״ל 2666.0 קק״לפחמימות 12.7 גרם 443.5 גרםשומן 2.7 גרם 96.2 גרםנתרן 28.3 מ״ג 989.5 מ״גחלבון 1.0 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 52.7 גרםכולסטרול 15.5 מ״ג 541.4 מ״גסידן 3.9 מ״ג 137.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 19.7 מ״ג 691.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות76
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 76.2 קק״ל 2666.0 קק״לפחמימות 12.7 גרם 443.5 גרםשומן 2.7 גרם 96.2 גרםנתרן 28.3 מ״ג 989.5 מ״גחלבון 1.0 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 52.7 גרםכולסטרול 15.5 מ״ג 541.4 מ״גסידן 3.9 מ״ג 137.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 19.7 מ״ג 691.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
גרסה ביתית לעוגיות שמזכירות לי נסיעות לטיולים משפחתיים כילדה (אני ואחותי היינו מחסלות קופסאות במושב האחורי).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 76 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
100 גרם חמאה רכה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1/4 כוס ממרח חלבה
-
1 ביצה L
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וממרח חלבה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
- בקערית נפרדת מערבבים ממרח חלבה ואבקת סוכר עד שאפשר ללוש את התערובת והיא לא דביקה, ונוחה לגלגול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים את תערובת החלבה ל-35 כדורים קטנים בגודל זית (אם צריך “מקמחים” את הידיים באבקת סוכר).
- מגלגלים את תערובת השוקולד ל-35 כדורים בגודל עגבניית שרי,
- מועכים ל”פיתה” כל כדור שוקולד, מניחים באמצע כדור חלבה ומקפלים סביב להחבאת החלבה בשוקולד. מגלגלים שוב לכדור מושלם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט בכרית כף יד רטובה ליצירת עוגייה עגולה ושטוחה.
- אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיסדק, הן יציבות בשוליים ומרכזן עדיין רך.
- מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וממרח חלבה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
- בקערית נפרדת מערבבים ממרח חלבה ואבקת סוכר עד שאפשר ללוש את התערובת והיא לא דביקה, ונוחה לגלגול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים את תערובת החלבה ל-35 כדורים קטנים בגודל זית (אם צריך “מקמחים” את הידיים באבקת סוכר).
- מגלגלים את תערובת השוקולד ל-35 כדורים בגודל עגבניית שרי,
- מועכים ל”פיתה” כל כדור שוקולד, מניחים באמצע כדור חלבה ומקפלים סביב להחבאת החלבה בשוקולד. מגלגלים שוב לכדור מושלם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט בכרית כף יד רטובה ליצירת עוגייה עגולה ושטוחה.
- אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיסדק, הן יציבות בשוליים ומרכזן עדיין רך.
- מצננים מעט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
יצא נדיר!!! האם הן טובות בהקפאה? היכן לאחסן?
כן, אפשר להקפיא ולהפשיר לפני האכילה. במידה ולא מקפיאים, יש לשמור בקופסה סגורה היטב בטמפ’ החדר.
התאומות שלי אוהבות את זה .. אכין להן לגן
האם אפשר להחליף בשמן?
, לא ניתן להחליף חמאה רכה בשמן אבל אפשר להחליף במחמאה. בהצלחה!