קרין גורן רומנטית – רד וולווט קאפקייק לט”ו באב
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 519.4 קק״ל 6233.1 קק״לפחמימות 48.9 גרם 586.6 גרםשומן 39.6 גרם 475.1 גרםנתרן 201.7 מ״ג 2420.8 מ״גחלבון 6.2 גרם 74.5 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 23.4 גרם 280.4 גרםכולסטרול 164.5 מ״ג 1974.5 מ״גסידן 64.8 מ״ג 778.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 115.3 מ״ג 1383.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות519
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 519.4 קק״ל 6233.1 קק״לפחמימות 48.9 גרם 586.6 גרםשומן 39.6 גרם 475.1 גרםנתרן 201.7 מ״ג 2420.8 מ״גחלבון 6.2 גרם 74.5 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 23.4 גרם 280.4 גרםכולסטרול 164.5 מ״ג 1974.5 מ״גסידן 64.8 מ״ג 778.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 115.3 מ״ג 1383.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.9 מ״גסגור
רד וולווט (קטיפה אדומה) היא עוגת שוקולד אמריקאית מסורתית וססגונית במיוחד – בזכות תוספת של צבע מאכל אדום לתערובת העוגה. במקור זו עוגה גדולה, שמרכיבים בשכבות, אבל אני מכינה הפעם עוגות אישיות עסיסיות ואדומות, עם גבעה מזולפת של קרם גבינת שמנת ושוקולד לבן (שהוא בעיניי הרבה יותר מוצלח מקרם החמאה הוותיק). ולפני שאתם שואלים – אני לא מרבה להשתמש בצבע מאכל, אבל כאן לא הייתי ממליצה לוותר עליו, כי הגוון הוא כל העניין. מי שבכל זאת מתעקש, יכול כמובן להכין ללא צבע מאכל ולקבל עוגות טעימות באותה מידה – הן פשוט לא יענו כשתקראו להן “רד וולווט”…
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 519 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קאפקייקס
-
200 גרם חמאה רכה
-
3 ביצים L
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1כף או 10 גרם אבקת קקאו
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות חלב 3%
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית חומץ 5%
ציפוי
-
100 גרם שוקולד לבן
-
2 כפות חלב 3%
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1גביע או 250 גרם גבינת שמנת
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את הקאפקייקס ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה, ביצים קמח, קקאו, סוכר, מלח ותמצית וניל, ומעבדים 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה, קרמית וקצת יותר בהירה. בכוס מערבבים חלב עם מעט צבע מאכל אדום. מוסיפים את החלב הצבוע למיקסר תוך כדי עיבוד. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עד שהתערובת צבועה באופן אחיד.
- בכוס גדולה שמים אבקת סודה לשתייה, מוסיפים חומץ ומערבבים (זה יתסוס ויהפוך לקצף, וזה בסדר. רק שימו לב שאתם משתמשים בכלי גדול יחסית, כמו כוס, ולא בקערית קטנה). מוסיפים מיד לתערובת שבקערת המיקסר ומעבדים לאיחוד. מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות, כדי לוודא שכל התערובת צבועה באדום (אם יש שאריות שלא נצבעו- מקפלים ידנית עד שהתערובת אחידה).
- משמנים תבנית סיליקון או מרפדים במנז’טים. ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובה הדפנות לקאפקייקס גבוהים (או עד 1/2 מהגובה לקאפקייקס נמוכים) - הכי נוח להשתמש בכף גלידה קפיצית. אופים ב-160 מעלות כ-25-20 דקות להתייצבות (קיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים). מצננים לגמרי.
- מצפים ומקשטים: מחממים במיקרוגל להמסה (בקערה מתאימה) שוקולד לבן עם 2 כפות חלב. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וגבינת שמנת ומקציפים קצת, רק לאיחוד.
- מעבירים לשקית זילוף (עם פייה חלקה או משוננת) ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק.
- מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר.
- מגישים בצירוף של נשיקה מתוקה למי שהכי הכי אוהבים!
אופן הכנה
- מכינים את הקאפקייקס ומצננים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה, ביצים קמח, קקאו, סוכר, מלח ותמצית וניל, ומעבדים 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה, קרמית וקצת יותר בהירה. בכוס מערבבים חלב עם מעט צבע מאכל אדום. מוסיפים את החלב הצבוע למיקסר תוך כדי עיבוד. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עד שהתערובת צבועה באופן אחיד.
- בכוס גדולה שמים אבקת סודה לשתייה, מוסיפים חומץ ומערבבים (זה יתסוס ויהפוך לקצף, וזה בסדר. רק שימו לב שאתם משתמשים בכלי גדול יחסית, כמו כוס, ולא בקערית קטנה). מוסיפים מיד לתערובת שבקערת המיקסר ומעבדים לאיחוד. מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות, כדי לוודא שכל התערובת צבועה באדום (אם יש שאריות שלא נצבעו- מקפלים ידנית עד שהתערובת אחידה).
- משמנים תבנית סיליקון או מרפדים במנז’טים. ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובה הדפנות לקאפקייקס גבוהים (או עד 1/2 מהגובה לקאפקייקס נמוכים) - הכי נוח להשתמש בכף גלידה קפיצית. אופים ב-160 מעלות כ-25-20 דקות להתייצבות (קיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים). מצננים לגמרי.
- מצפים ומקשטים: מחממים במיקרוגל להמסה (בקערה מתאימה) שוקולד לבן עם 2 כפות חלב. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וגבינת שמנת ומקציפים קצת, רק לאיחוד.
- מעבירים לשקית זילוף (עם פייה חלקה או משוננת) ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק.
- מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר.
- מגישים בצירוף של נשיקה מתוקה למי שהכי הכי אוהבים!
תגובות (7)
האם יש תחליף לביצים?
היי עדי, לצערי במתכון זה אין אפשרות להחליף את הביצים בלי לפגוע במרקם הקאפקייקס.
אפשר להמיר ללא גלוטן ?
היי רחל, בהחלט.
איזה קאפקייק מושלם!
אפשר לעשות פרווה?
היי עדן, המתכון לא מתאים לגרסת פרווה בגלל גבינת השמנת. יש מתכונים אחרים באתר בקטגוריית, קינוחי פרווה’
בהצלחה!