מאפה בצק פילו עם גבינות ותרד
ישראל אהרוני מכין מנה פופולרית מהמטבח היווני - מאפה בצק פילו עם גבינות ותרד שירשים את כל האורחים. קצת סלט ירוק ליד ואתם מסודרים
ישראל אהרוני מכין מנה פופולרית מהמטבח היווני - מאפה בצק פילו עם גבינות ותרד שירשים את כל האורחים. קצת סלט ירוק ליד ואתם מסודרים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3419.2 קק״ל 3419.2 קק״לפחמימות 224.9 גרם 224.9 גרםשומן 214.3 גרם 214.3 גרםנתרן 8764.4 מ״ג 8764.4 מ״גחלבון 130.6 גרם 130.6 גרםסיבים תזונתיים 31.7 גרם 31.7 גרםשומן רווי 66.3 גרם 66.3 גרםכולסטרול 934.5 מ״ג 934.5 מ״גסידן 2129.0 מ״ג 2129.0 מ״גברזל 40.8 מ״ג 40.8 מ״גאשלגן 5312.3 מ״ג 5312.3 מ״גאבץ 1058.8 מ״ג 1058.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות3419
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3419.2 קק״ל 3419.2 קק״לפחמימות 224.9 גרם 224.9 גרםשומן 214.3 גרם 214.3 גרםנתרן 8764.4 מ״ג 8764.4 מ״גחלבון 130.6 גרם 130.6 גרםסיבים תזונתיים 31.7 גרם 31.7 גרםשומן רווי 66.3 גרם 66.3 גרםכולסטרול 934.5 מ״ג 934.5 מ״גסידן 2129.0 מ״ג 2129.0 מ״גברזל 40.8 מ״ג 40.8 מ״גאשלגן 5312.3 מ״ג 5312.3 מ״גאבץ 1058.8 מ״ג 1058.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 3419 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
9 עלי בצק פילומופשרים לפי הוראות היצרן
-
1/2 חבילה פירורי לחם
מילוי
-
3 חבילות עלי תרד
-
1 בצל בינוני
-
1 צרור שמיר
-
1 צרור פטרוזיליה
-
250 גרם גבינת פטה 5%
בלילה
-
3 ביצים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד, הבצל, השמיר והפטרוזיליה ושמים בקערה גדולה.
- מפוררים לקערה את גבינת הפטה ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבלילה.
- פורשים עלה פילו על משטח העבודה ומתיזים מעט תרסיס שמן זית. מפזרים מעט פירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם שני עלי פילו נוספים כך שנוצרת שכבה של בצק פילו המורכבת מ-3 שכבות דקות.
- משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומעבירים את השכבה של עלי הפילו לתבנית. מעליהם משטחים חצי מכמות המילוי ויוצקים שליש מכמות הבלילה.
- חוזרים על הפעולה עם שלושה דפי פילו נוספים - משמנים קלות בתרסיס שמן ומפזרים פירורי לחם ליצירת שכבה נוספת של עלי פילו. מניחים בתבנית מעל המילוי.
- מעל השכבה השנייה של עלי הפילו משטחים את יתרת המילוי ויוצקים שליש מהבלילה.
- יוצרים שוב שכבת עלי פילו (כמו בשלב מס’ 5) ומניחים בתבנית. מחוררים מעט את השכבה העליונה ויוצקים את יתרת הבלילה.
- אופים בתנור החם 45 דקות עד שהמאפה זהוב ומוכן.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד, הבצל, השמיר והפטרוזיליה ושמים בקערה גדולה.
- מפוררים לקערה את גבינת הפטה ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבלילה.
- פורשים עלה פילו על משטח העבודה ומתיזים מעט תרסיס שמן זית. מפזרים מעט פירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם שני עלי פילו נוספים כך שנוצרת שכבה של בצק פילו המורכבת מ-3 שכבות דקות.
- משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומעבירים את השכבה של עלי הפילו לתבנית. מעליהם משטחים חצי מכמות המילוי ויוצקים שליש מכמות הבלילה.
- חוזרים על הפעולה עם שלושה דפי פילו נוספים - משמנים קלות בתרסיס שמן ומפזרים פירורי לחם ליצירת שכבה נוספת של עלי פילו. מניחים בתבנית מעל המילוי.
- מעל השכבה השנייה של עלי הפילו משטחים את יתרת המילוי ויוצקים שליש מהבלילה.
- יוצרים שוב שכבת עלי פילו (כמו בשלב מס’ 5) ומניחים בתבנית. מחוררים מעט את השכבה העליונה ויוצקים את יתרת הבלילה.
- אופים בתנור החם 45 דקות עד שהמאפה זהוב ומוכן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן