קרין גורן מלמדת אתכם להכין מופלטה למימונה
מופלטה זה מאכל מתוק מהמטבח הצפון אפריקאי שהכי מזוהה עם חגיגות מימונה. מדובר בבצק דק מטוגן שמוגש לרוב עם ריבה, דבש או ממחרים מתוקים אחרים
מופלטה זה מאכל מתוק מהמטבח הצפון אפריקאי שהכי מזוהה עם חגיגות מימונה. מדובר בבצק דק מטוגן שמוגש לרוב עם ריבה, דבש או ממחרים מתוקים אחרים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.2 קק״ל 5408.0 קק״לפחמימות 18.8 גרם 750.0 גרםשומן 5.5 גרם 218.0 גרםנתרן 155.0 מ״ג 6201.3 מ״גחלבון 2.7 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 14.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.1 מ״ג 162.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 26.8 מ״ג 1070.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות135
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.2 קק״ל 5408.0 קק״לפחמימות 18.8 גרם 750.0 גרםשומן 5.5 גרם 218.0 גרםנתרן 155.0 מ״ג 6201.3 מ״גחלבון 2.7 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 27.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 14.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.1 מ״ג 162.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 26.8 מ״ג 1070.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 135 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
- מחממים מחבת על להבה בינונית.
- פותחים כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
- מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
- מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.
אופן הכנה
- מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
- מחממים מחבת על להבה בינונית.
- פותחים כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
- מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
- מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.
הערות
- ייתכן ותצטרכו יותר מים, עד 3 כוסות.
הערות
- ייתכן ותצטרכו יותר מים, עד 3 כוסות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן