עוף ואורז מוקפצים ברוטב סויה ודבש
הכינו את הווק: בת חן דיאמנט מלמדת להכין כמו המקצוענים עוף ואורז מוקפצים ברוטב סויה ודבש. מנה אחת שהיא ארוחה שלמה קלה להכנה
הכינו את הווק: בת חן דיאמנט מלמדת להכין כמו המקצוענים עוף ואורז מוקפצים ברוטב סויה ודבש. מנה אחת שהיא ארוחה שלמה קלה להכנה
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.5 קק״ל 833.9 קק״לפחמימות 24.4 גרם 97.7 גרםשומן 5.4 גרם 21.8 גרםנתרן 159.9 מ״ג 639.6 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.1 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.7 גרםכולסטרול 110.4 מ״ג 441.4 מ״גסידן 42.9 מ״ג 171.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 441.1 מ״ג 1764.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות209
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.5 קק״ל 833.9 קק״לפחמימות 24.4 גרם 97.7 גרםשומן 5.4 גרם 21.8 גרםנתרן 159.9 מ״ג 639.6 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.1 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.7 גרםכולסטרול 110.4 מ״ג 441.4 מ״גסידן 42.9 מ״ג 171.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 441.1 מ״ג 1764.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 209 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף במרינדה
-
200 גרם פילה עוף
-
1 חלבון L
-
1 כף קורנפלור
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
אורז מוקפץ
-
1 כוס אורז לבן מבושלרצוי אורז יסמין ששהה לילה בקירור
-
1 גזר בינוני
-
2 במיה בינוניותלא חובה
-
1/4 פלפל צהוב בינוניאו פלפל כתום
-
1/4 פלפל אדום בינוני
-
1 ביצה L
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
רוטב
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1 1/2 כפות דבש
-
1 כף חומץ אורזמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים עוף במרינדה: מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, חותכים את העוף לקוביות, ושמים בקערה, מערבבים היטב ומשהים לחצי שעה.
- מכינים את האורז המוקפץ: קוצצים את הירקות. מחממים ווק, מוסיפים כף שמן, ברגע שהשמן מעלה עשן מוסיפים: גזר, פלפל, במיה, צ’ילי ומטגנים קלות עד להזהבה וריכוך.
- מוסיפים לווק את האורז וממשיכים לערבב כשלוש דקות תוך כדי הפרדת האורז.
- מזיזים את הירקות והאורז בווק לצד אחד, מוסיפים מעט שמן ואת הביצה הטרופה, מקשקשים אותה ומערבבים עם האורז.
- מתבלים בסויה ופלפל לבן ומערבבים עד שהאורז מתחמם היטב.
- מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
- מכינים את העוף: מסננים את העוף מהמרינדה, שמים בצלחת שטוחה שתי כפות קורנפלור, מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים בעדינות על מנת לצפות את העוף.
- מחממים ווק, שמים 2 כפות שמן, מוסיפים את העוף וצורבים אותו עד השחמה, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה ומוסיפים למחבת עם העוף, מבשלים כדקה עד שתיים נוספות עד אשר כל הרוטב נספג בעוף.
- מגישים את האורז במרכז הצלחת ואת קוביות העוף מעליו, מעטרים בטבעות בצל ירוק.
אופן הכנה
- מכינים עוף במרינדה: מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, חותכים את העוף לקוביות, ושמים בקערה, מערבבים היטב ומשהים לחצי שעה.
- מכינים את האורז המוקפץ: קוצצים את הירקות. מחממים ווק, מוסיפים כף שמן, ברגע שהשמן מעלה עשן מוסיפים: גזר, פלפל, במיה, צ’ילי ומטגנים קלות עד להזהבה וריכוך.
- מוסיפים לווק את האורז וממשיכים לערבב כשלוש דקות תוך כדי הפרדת האורז.
- מזיזים את הירקות והאורז בווק לצד אחד, מוסיפים מעט שמן ואת הביצה הטרופה, מקשקשים אותה ומערבבים עם האורז.
- מתבלים בסויה ופלפל לבן ומערבבים עד שהאורז מתחמם היטב.
- מכבים את האש, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
- מכינים את העוף: מסננים את העוף מהמרינדה, שמים בצלחת שטוחה שתי כפות קורנפלור, מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים בעדינות על מנת לצפות את העוף.
- מחממים ווק, שמים 2 כפות שמן, מוסיפים את העוף וצורבים אותו עד השחמה, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה ומוסיפים למחבת עם העוף, מבשלים כדקה עד שתיים נוספות עד אשר כל הרוטב נספג בעוף.
- מגישים את האורז במרכז הצלחת ואת קוביות העוף מעליו, מעטרים בטבעות בצל ירוק.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן