אסאדו עם ירקות שורש בתנור
בכל פעם שעז תלם רוצה להכין מנה עיקרית מרשימה הוא מכין אסאדו עם ירקות שורש בתנור. מנה שקשה לפספס איתה כיוון שבאפייה הנתח הופך עסיסי ונימוח במיוחד ולא מתייבש
בכל פעם שעז תלם רוצה להכין מנה עיקרית מרשימה הוא מכין אסאדו עם ירקות שורש בתנור. מנה שקשה לפספס איתה כיוון שבאפייה הנתח הופך עסיסי ונימוח במיוחד ולא מתייבש
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 885.6 קק״ל 5313.4 קק״לפחמימות 72.1 גרם 432.8 גרםשומן 39.0 גרם 234.3 גרםנתרן 2442.4 מ״ג 14654.4 מ״גחלבון 56.6 גרם 339.6 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.9 גרםשומן רווי 9.5 גרם 56.9 גרםכולסטרול 177.7 מ״ג 1066.0 מ״גסידן 84.9 מ״ג 509.5 מ״גברזל 9.4 מ״ג 56.3 מ״גאשלגן 1480.0 מ״ג 8880.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות886
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 885.6 קק״ל 5313.4 קק״לפחמימות 72.1 גרם 432.8 גרםשומן 39.0 גרם 234.3 גרםנתרן 2442.4 מ״ג 14654.4 מ״גחלבון 56.6 גרם 339.6 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.9 גרםשומן רווי 9.5 גרם 56.9 גרםכולסטרול 177.7 מ״ג 1066.0 מ״גסידן 84.9 מ״ג 509.5 מ״גברזל 9.4 מ״ג 56.3 מ״גאשלגן 1480.0 מ״ג 8880.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 886 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אסאדו
-
2 כפות שמן זיתאו שומן אחר שממסים במחבת
-
2 ק"ג אסאדוחתוך לחתיכות גסות סביב העצמות
-
3 בצלים בינונייםקלופים
-
3 בטטות בינוניותקלופות או מקורצפות ושטופות היטב
-
5 תפוחי אדמה בינונייםשטופים (אין צורך לקלף)
-
1 ראש שוםשיני שום קלופות
-
1 צרור טימין טריאו צרור רוזמרין או צרור אורגנו (רשות)
-
1/3 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
1/3 כוס סילאן
-
1 כפית גדושה מלח גס
-
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
-
3/4 כוס מים
הגשה
-
1/4 כוס גרגירי רימוןאו עשבי תיבול קצוצים שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב חום עליון תחתון רגיל (לא טורבו).
- בסיר רחב ושטוח שמתאים לתנור מחממים את שמן הזית.
- מוסיפים את נתחי האסאדו וצורבים מכל הכיוונים 2-4 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה. מוציאים לצלחת.
- אם הסיר לא גדול מספיק, צורבים את הבשר בסבבים (כלומר צורבים מחצית מהבשר, מוציאים לצלחת ואז את החצי השני).
- במקביל לצריבת הבשר, חותכים גס את הירקות (בצל, תפוחי אדמה, בטטה).
- מסדרים הכל בסיר/תבנית: אם אין סיר רחב שמתאים לתנור, אפשר לצרוב את הבשר בכל מחבת רחבה שיש, ואז את האפייה לעשות בתבנית גדולה לפי אותו סדר מרכיבים.
- מניחים את עלי הטימין בתחתית הסיר, מעל מסדרים את הירקות החתוכים גס ואת שיני השום.
- מעל ובין הירקות שמים את נתחי האסאדו הצרובים.
- בקערה מערבבים את הסויה עם הסילאן ויוצקים מעל הבשר.
- מתבלים את כל תכולת התבנית/סיר במלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את המים.
- אוטמים בעזרת נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום או סוגרים עם מכסה המתאים לתנור.
- מעבירים לתנור (160 מעלות) למשך 3-4 שעות, או עד שהבשר התרכך ונהיה נימוח וכל הירקות מבושלים לחלוטין.
- מסירים את הכיסוי בזהירות, מכוונים את התנור ל-200 מעלות.
- מחזירים את התבנית/הסיר לעוד 15-20 דקות ללא כיסוי או עד שהכל זהוב ויפה מלמעלה וחלק מהנוזלים התאדו.
- בשלב זה ניתן כבר להגיש וזה טעים מאוד, מי שרוצה יכול גם להסמיך את הנוזלים ולהפוך אותם לרוטב: יוצקים את הנוזלים מהסיר לסיר בגודל בינוני, מבשלים מעל להבה בינונית- גבוהה 10-15 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל - אפשר גם להוסיף עוד סויה/סילאן וגם מעט חומץ בלסמי/רכז רימונים לפי הטעם.
- מגישים את הבשר בנוזלי הבישול יחד עם הירקות או יחד עם הרוטב. ניתן להוסיף מעל גרגרי רימון ו/או עשבי תיבול טריים.
- ניתן להכין 4 ימים מראש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב חום עליון תחתון רגיל (לא טורבו).
- בסיר רחב ושטוח שמתאים לתנור מחממים את שמן הזית.
- מוסיפים את נתחי האסאדו וצורבים מכל הכיוונים 2-4 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה. מוציאים לצלחת.
- אם הסיר לא גדול מספיק, צורבים את הבשר בסבבים (כלומר צורבים מחצית מהבשר, מוציאים לצלחת ואז את החצי השני).
- במקביל לצריבת הבשר, חותכים גס את הירקות (בצל, תפוחי אדמה, בטטה).
- מסדרים הכל בסיר/תבנית: אם אין סיר רחב שמתאים לתנור, אפשר לצרוב את הבשר בכל מחבת רחבה שיש, ואז את האפייה לעשות בתבנית גדולה לפי אותו סדר מרכיבים.
- מניחים את עלי הטימין בתחתית הסיר, מעל מסדרים את הירקות החתוכים גס ואת שיני השום.
- מעל ובין הירקות שמים את נתחי האסאדו הצרובים.
- בקערה מערבבים את הסויה עם הסילאן ויוצקים מעל הבשר.
- מתבלים את כל תכולת התבנית/סיר במלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את המים.
- אוטמים בעזרת נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום או סוגרים עם מכסה המתאים לתנור.
- מעבירים לתנור (160 מעלות) למשך 3-4 שעות, או עד שהבשר התרכך ונהיה נימוח וכל הירקות מבושלים לחלוטין.
- מסירים את הכיסוי בזהירות, מכוונים את התנור ל-200 מעלות.
- מחזירים את התבנית/הסיר לעוד 15-20 דקות ללא כיסוי או עד שהכל זהוב ויפה מלמעלה וחלק מהנוזלים התאדו.
- בשלב זה ניתן כבר להגיש וזה טעים מאוד, מי שרוצה יכול גם להסמיך את הנוזלים ולהפוך אותם לרוטב: יוצקים את הנוזלים מהסיר לסיר בגודל בינוני, מבשלים מעל להבה בינונית- גבוהה 10-15 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל - אפשר גם להוסיף עוד סויה/סילאן וגם מעט חומץ בלסמי/רכז רימונים לפי הטעם.
- מגישים את הבשר בנוזלי הבישול יחד עם הירקות או יחד עם הרוטב. ניתן להוסיף מעל גרגרי רימון ו/או עשבי תיבול טריים.
- ניתן להכין 4 ימים מראש.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הי האם ניתן לעשות רוטב שאינו אסיאתי ?
היי איה, אפשר להכין אסאדו בכל רוטב שרוצים, המתכון הזה ספציפית הוא לרוטב אסיאתי מאוד טעים. ממליצים לשוטט באתר למציאת רוטב אחר שמוצא חן בעיניך