מרנג עם פירות יער ותותים

איילת הירשמן מכינה קינוח משגע ללא גלוטן - מרנג עם פירות יער ותותים שמכינים בקלי קלות. והבונוס? הקינוח מתאים בדיוק לאירוח בחג הפסח
איילת הירשמן מכינה קינוח משגע ללא גלוטן - מרנג עם פירות יער ותותים שמכינים בקלי קלות. והבונוס? הקינוח מתאים בדיוק לאירוח בחג הפסח
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    1870
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1869.8 קק״ל 1869.8 קק״ל
    פחמימות 64.2 גרם 64.2 גרם
    שומן 2.4 גרם 2.4 גרם
    נתרן 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 1.6 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 0.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 38.2 מ״ג 38.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 242.9 מ״ג 242.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    1870
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1869.8 קק״ל 1869.8 קק״ל
    פחמימות 64.2 גרם 64.2 גרם
    שומן 2.4 גרם 2.4 גרם
    נתרן 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 1.6 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 0.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 38.2 מ״ג 38.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 242.9 מ״ג 242.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחי פרווה
איילת הירשמן
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרנג

פירות


אופן הכנה

  1. מכינים את המרנג: מחממים את התנור ל-120 מעלות. מניחים את התבנית בקוטר 24 ס”מ על גבי נייר האפייה ומציירים עיגול. הופכים את נייר האפייה ומשמנים בחמאה.
  2. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את אבקת הסוכר, כף אחר כף. ממשיכים להקציף במשך 7-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב מאוד ובוהק. מסירים את הקערה מהמערבל.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל, החומץ והקורנפלור ומערבלים בכמה תנועות קצרות.
  4. מניחים את הקצף בגבולות העיגול ומשטחים קלות במרית, כדי שבמרכז ייווצר שקע קטן והשוליים יהיו גבוהים יותר.
  5. אופים בתנור החם במשך שעתיים, בלי לפתוח את התנור. המרנג מוכן כשהוא יבש לגמרי. מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו לצינון במשך שעה נוספת, במהלכה המרנג קורס במרכז לעתים קרובות, וזה בסדר גמור.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור. מחלצים את המרנג מהתבנית ומקלפים בעדינות את נייר האפייה. אפשר להגיש מיד ואפשר לשמור עד יומיים במקום אטום מלחות, או להניח על מעמד וצלחת הגשה ולכסות היטב ובזהירות, כדי לא לשבור את המרנג.
  7. מכינים את הפירות: מניחים את כל הפירות ואת המים במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים או בסיר רחב, מוסיפים את הסוכר ומחממים על להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 7-5 דקות, עד שהפירות מתרככים ובסיר נוצר רוטב. מכבים את הלהבה ומצננים.
  8. מניחים על המרנג את פירות היער המבושלים ומטפטפים מהרוטב. מגישים מיד.

הערות

  • אפשר להשתמש בפטל, תותים או אוכמניות, או שילוב של כולם, ואפשר גם בדובדבני אמרנה איטלקיים בסירופ
  • אם משתמשים בדובדבני אמרנה הממותקים, מפחיתים מכמות הסוכר
  • אפשר להוסיף למתכון 1 כפית מי ורדים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרנג עם פירות יער ותותים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות