-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 777.8 קק״ל 3111.3 קק״לפחמימות 119.2 גרם 476.7 גרםשומן 21.8 גרם 87.2 גרםנתרן 566.6 מ״ג 2266.3 מ״גחלבון 20.9 גרם 83.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 10.2 גרם 40.9 גרםכולסטרול 382.8 מ״ג 1531.0 מ״גסידן 228.0 מ״ג 912.0 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 439.7 מ״ג 1758.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות778
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 777.8 קק״ל 3111.3 קק״לפחמימות 119.2 גרם 476.7 גרםשומן 21.8 גרם 87.2 גרםנתרן 566.6 מ״ג 2266.3 מ״גחלבון 20.9 גרם 83.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 10.2 גרם 40.9 גרםכולסטרול 382.8 מ״ג 1531.0 מ״גסידן 228.0 מ״ג 912.0 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 439.7 מ״ג 1758.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 778 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרנץ' טוסט
-
1 חלה מתוקה בינונית
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ל חלב 3%
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
5 ביצים L
-
2 כפיות סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 צנצנת ריבת משמש
אופן הכנה
- משמנים היטב את תחתית ודפנות התבנית. פורסים את החלה לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
- מניחים את הפרוסות בשתי שורות בתבנית, כשהן חופפות קצת זו לזו.
- שמים בקערה את החלב, השמנת, הביצים, הסוכר, המלח ותמצית הווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת על החלה שבתבנית. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, אבל עדיף למשך לילה (8 שעות).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מסירים את הניילון הנצמד ואופים 30-40 דקות - אם רוצים מאפה רך וספוג אופים קצת פחות, ואם אפוי יותר וזהוב אופים קצת יותר.
- חותכים לריבועים, זורים את אבקת הסוכר ומגישים. אפשר להגיש בליווי שמנת חמוצה וריבה.
אופן הכנה
- משמנים היטב את תחתית ודפנות התבנית. פורסים את החלה לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
- מניחים את הפרוסות בשתי שורות בתבנית, כשהן חופפות קצת זו לזו.
- שמים בקערה את החלב, השמנת, הביצים, הסוכר, המלח ותמצית הווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת על החלה שבתבנית. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, אבל עדיף למשך לילה (8 שעות).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מסירים את הניילון הנצמד ואופים 30-40 דקות - אם רוצים מאפה רך וספוג אופים קצת פחות, ואם אפוי יותר וזהוב אופים קצת יותר.
- חותכים לריבועים, זורים את אבקת הסוכר ומגישים. אפשר להגיש בליווי שמנת חמוצה וריבה.
הערות
- לספיגה יעילה יותר בעת הקירור במקרר, אפשר להניח על שכבת הלחם משהו כבד, כמו צלחת או שתיים
הערות
- לספיגה יעילה יותר בעת הקירור במקרר, אפשר להניח על שכבת הלחם משהו כבד, כמו צלחת או שתיים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מתכון מצוין עושה אותו שוב ודוב, יעבוד גם עם לחם פרוס?
כן, בהחלט, תודה רבה רותי
האם אפשר להכין את הטוסט מיידית וללא איחסון במקרר?
אפשר, אבל לא יצא כמו במתכון 🙂
עם רוצה לעשות בכמות של 2 ביצים מה הכמויות שאני צרי בחלב ובשאר החומרים?ך