דגים מבושלים עם מנגולד, זיתים, שום וכרשה
משה שגב מכין מנה שכולה בריאות: דגים מבושלים ברוטב לימוני עם עלי מנגולד ותרד. מכינים בקלי קלות ובמהירות ונהנים מארוחה מאוזנת
משה שגב מכין מנה שכולה בריאות: דגים מבושלים ברוטב לימוני עם עלי מנגולד ותרד. מכינים בקלי קלות ובמהירות ונהנים מארוחה מאוזנת
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 598.6 קק״ל 2394.3 קק״לפחמימות 35.2 גרם 140.9 גרםשומן 25.7 גרם 102.7 גרםנתרן 1268.2 מ״ג 5072.7 מ״גחלבון 52.6 גרם 210.3 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.2 גרםכולסטרול 124.0 מ״ג 496.0 מ״גסידן 262.8 מ״ג 1051.3 מ״גברזל 7.9 מ״ג 31.7 מ״גאשלגן 1458.6 מ״ג 5834.4 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות599
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 598.6 קק״ל 2394.3 קק״לפחמימות 35.2 גרם 140.9 גרםשומן 25.7 גרם 102.7 גרםנתרן 1268.2 מ״ג 5072.7 מ״גחלבון 52.6 גרם 210.3 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.2 גרםכולסטרול 124.0 מ״ג 496.0 מ״גסידן 262.8 מ״ג 1051.3 מ״גברזל 7.9 מ״ג 31.7 מ״גאשלגן 1458.6 מ״ג 5834.4 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 599 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלפלים חריפים קלויים
-
4 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
תבשיל עלים
-
5 כפות שמן זית
-
8 שיני שום
-
2 כרישות בינוניות
-
1/2 צרור עלי מנגולד
-
100 גרם עלי תרד
-
20 זיתים ירוקים בינוניים
-
1 לימון פרסי בינוני
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/2 כוס מים חמים
-
3 כפות סילאן
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 עלה דפנה בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
דגים
-
4 פילה דגי בורי
הגשה
אופן הכנה
- צולים את הפלפלים הירוקים החריפים על אש גלויה עד להשחמה. מצננים ושומרים להגשה.
- קולפים וחוצים את שיני השום.
- פורסים דק את הכרשה, המנגולד והתרד.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את השום, הכרשה, הזיתים, הלימון המיובש, המנגולד והתרד.
- מוסיפים את מיץ הלימון, המים והסילאן, ומבשלים כ-2 דקות.
- מערבבים, מוסיפים את עשבי התיבול, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את הדגים בתוך הרוטב, אחד לצד השני, מכסים ומבשלים כ-20 דקות נוספות, או עד שהדגים מוכנים. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול.
- מגישים את הדגים עם טחינה גולמית ופלפלים חריפים צלויים.
אופן הכנה
- צולים את הפלפלים הירוקים החריפים על אש גלויה עד להשחמה. מצננים ושומרים להגשה.
- קולפים וחוצים את שיני השום.
- פורסים דק את הכרשה, המנגולד והתרד.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את השום, הכרשה, הזיתים, הלימון המיובש, המנגולד והתרד.
- מוסיפים את מיץ הלימון, המים והסילאן, ומבשלים כ-2 דקות.
- מערבבים, מוסיפים את עשבי התיבול, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את הדגים בתוך הרוטב, אחד לצד השני, מכסים ומבשלים כ-20 דקות נוספות, או עד שהדגים מוכנים. טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול.
- מגישים את הדגים עם טחינה גולמית ופלפלים חריפים צלויים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן