ממרח גבינה, חצילים ופלפלים קלויים
משה שגב מכין מנה ראשונה קלת הכנה לאירוח חלבי - ממרח גבינה, חצילים ופלפלים קלויים שאפשר להגיש בקערות אישיות או בהגשה מרכזית חגיגית
משה שגב מכין מנה ראשונה קלת הכנה לאירוח חלבי - ממרח גבינה, חצילים ופלפלים קלויים שאפשר להגיש בקערות אישיות או בהגשה מרכזית חגיגית
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 584.0 קק״ל 2336.1 קק״לפחמימות 26.5 גרם 106.0 גרםשומן 45.5 גרם 181.9 גרםנתרן 920.3 מ״ג 3681.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.4 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 44.0 גרםשומן רווי 19.0 גרם 75.8 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסידן 78.8 מ״ג 315.1 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 926.4 מ״ג 3705.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות584
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 584.0 קק״ל 2336.1 קק״לפחמימות 26.5 גרם 106.0 גרםשומן 45.5 גרם 181.9 גרםנתרן 920.3 מ״ג 3681.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.4 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 44.0 גרםשומן רווי 19.0 גרם 75.8 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסידן 78.8 מ״ג 315.1 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 926.4 מ״ג 3705.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 584 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חצילים בינוניים
-
4 פלפלים אדומים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור עירית
-
8 כפות גבינת שמנת
אופן הכנה
- מחוררים את החצילים במזלג ושורפים אותם על אש גלויה. מצננים מעט ומקלפים, מעבירים את בשר החצילים למסננת כדי שיגירו נוזלים.
- שורפים את הפלפלים על אש גלויה. מכניסים לשקית נקייה ל-15 דקות, מוציאים ומקלפים (שלב זה אמור להקל את פעולת הקילוף). מנקים מגרעינים ומגבעול.
- מניחים את הפלפלים הקלויים הנקיים בקערת מעבד מזון, מוסיפים את השמן זית, הפלפל החריף והמלח וטוחנים לקרם חלק. במידת הצורך, אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.
- קוצצים את העירית והפטרוזיליה.
- מעבירים את גבינת השמנת לשקית זילוף.
- כותשים את השום ומערבבים עם שמן הזית.
- פורסים את החלה לפרוסות עבות ומורחים אותן עם מברשת בשמן שום.
- מחממים את המחבת על אש גבוהה וצולים את הלחם היטב משני הצדדים.
- מרכיבים את המנה: בתחתית קערות הגשה שמים בשר חציל. מפזרים מעט מלח גס ומזלפים שמן זית. יוצקים מעל שכבה דקה של רוטב הפלפלים ומפזרים מעט מלח גס. מזלפים את גבינת השמנת ומעטרים בעירית ובפטרוזיליה, מגישים לצד לחם השום הקלוי.
אופן הכנה
- מחוררים את החצילים במזלג ושורפים אותם על אש גלויה. מצננים מעט ומקלפים, מעבירים את בשר החצילים למסננת כדי שיגירו נוזלים.
- שורפים את הפלפלים על אש גלויה. מכניסים לשקית נקייה ל-15 דקות, מוציאים ומקלפים (שלב זה אמור להקל את פעולת הקילוף). מנקים מגרעינים ומגבעול.
- מניחים את הפלפלים הקלויים הנקיים בקערת מעבד מזון, מוסיפים את השמן זית, הפלפל החריף והמלח וטוחנים לקרם חלק. במידת הצורך, אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.
- קוצצים את העירית והפטרוזיליה.
- מעבירים את גבינת השמנת לשקית זילוף.
- כותשים את השום ומערבבים עם שמן הזית.
- פורסים את החלה לפרוסות עבות ומורחים אותן עם מברשת בשמן שום.
- מחממים את המחבת על אש גבוהה וצולים את הלחם היטב משני הצדדים.
- מרכיבים את המנה: בתחתית קערות הגשה שמים בשר חציל. מפזרים מעט מלח גס ומזלפים שמן זית. יוצקים מעל שכבה דקה של רוטב הפלפלים ומפזרים מעט מלח גס. מזלפים את גבינת השמנת ומעטרים בעירית ובפטרוזיליה, מגישים לצד לחם השום הקלוי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן