רחלי קרוט מבשלת קארי עם תפוחי אדמה בסיר אחד
רחלי קרוט מכינה קארי עם תפוחי אדמה, גזר ובוטנים שמגישים עם אורז לבן. גרסה צמחונית טעימה ועשירה בירקות שתקבל באהבה גם תוספת של פרגית או בשר
רחלי קרוט מכינה קארי עם תפוחי אדמה, גזר ובוטנים שמגישים עם אורז לבן. גרסה צמחונית טעימה ועשירה בירקות שתקבל באהבה גם תוספת של פרגית או בשר
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 633.2 קק״ל 2532.9 קק״לפחמימות 59.3 גרם 237.2 גרםשומן 36.0 גרם 144.1 גרםנתרן 2261.8 מ״ג 9047.3 מ״גחלבון 11.7 גרם 47.0 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.1 גרםשומן רווי 25.2 גרם 100.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 36.4 מ״ג 145.7 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 663.8 מ״ג 2655.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות633
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 633.2 קק״ל 2532.9 קק״לפחמימות 59.3 גרם 237.2 גרםשומן 36.0 גרם 144.1 גרםנתרן 2261.8 מ״ג 9047.3 מ״גחלבון 11.7 גרם 47.0 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.1 גרםשומן רווי 25.2 גרם 100.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 36.4 מ״ג 145.7 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 663.8 מ״ג 2655.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 633 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קארי
-
1 כפית שמן זיתאו קנולה
-
2 כפות ממרח קארי מסמאןאו קארי אדום
-
2 כפות סוכר דקליםאו סוכר חום או סילאן
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 קופסה קרם קוקוס
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
4 בצלי שאלוט בינונייםאו 1 בצל לבן, קלוף
-
6 שיני שוםקלופות
-
1/2 כוס בוטנים קלוייםקלופים
אורז
-
1 כוס אורז בסמטיאו יסמין
-
1 1/2 כוסות מים
-
1 כפית גדושה מלח דק
הגשה
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את האורז: מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומכניסים פנימה את האורז, מים ומלח.
- סוגרים את הכמסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור ומפעילים ל-2 דקות.
- מאפשרים לאדים לצאת במשך 10 דקות ורק אז משחררים את המכסה ומאווררים את האורז עם מזלג. מעבירים לקערת הגשה.
- בינתיים חותכים את הגזרים, תפוחי אדמה ושאלוט לרבעים או לקוביות גדולות.
- שמים בתוך הסיר, אחרי שהוא רוקן מהאורז, כף שמן וקארי ומפעילים על מצב טיגון באויר חם למשך 2 דקות. מערבבים עם כף עץ.
- מוסיפים קרם קוקוס, מלח, פלפל, רוטב סויה וסוכר ומעבירים למצב בישול למשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים תפוחי אדמה, גזרים, שיני שום ובצלים ומפעילים שוב בתכנית סיר לחץ. מפעילים ל-7 דקות, מקפידים שהשסתום יהיה על מצב SEAL ולאחר תום הבישול פותחים, מפזרים כוסברה ומגישים עם האורז.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומכניסים פנימה את האורז, מים ומלח.
- סוגרים את הכמסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור ומפעילים ל-2 דקות.
- מאפשרים לאדים לצאת במשך 10 דקות ורק אז משחררים את המכסה ומאווררים את האורז עם מזלג. מעבירים לקערת הגשה.
- בינתיים חותכים את הגזרים, תפוחי אדמה ושאלוט לרבעים או לקוביות גדולות.
- שמים בתוך הסיר, אחרי שהוא רוקן מהאורז, כף שמן וקארי ומפעילים על מצב טיגון באויר חם למשך 2 דקות. מערבבים עם כף עץ.
- מוסיפים קרם קוקוס, מלח, פלפל, רוטב סויה וסוכר ומעבירים למצב בישול למשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים תפוחי אדמה, גזרים, שיני שום ובצלים ומפעילים שוב בתכנית סיר לחץ. מפעילים ל-7 דקות, מקפידים שהשסתום יהיה על מצב SEAL ולאחר תום הבישול פותחים, מפזרים כוסברה ומגישים עם האורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אכין לשבת