עוגיות גבינה מלוחות ופריכות
- שי-לי ליפא
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 23.1 קק״ל 923.8 קק״לפחמימות 1.6 גרם 65.7 גרםשומן 1.7 גרם 68.2 גרםנתרן 20.0 מ״ג 800.8 מ״גחלבון 0.4 גרם 17.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 8.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 29.3 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״גסידן 1.2 מ״ג 48.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 7.5 מ״ג 300.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות23
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 23.1 קק״ל 923.8 קק״לפחמימות 1.6 גרם 65.7 גרםשומן 1.7 גרם 68.2 גרםנתרן 20.0 מ״ג 800.8 מ״גחלבון 0.4 גרם 17.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 8.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 29.3 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״גסידן 1.2 מ״ג 48.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 7.5 מ״ג 300.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 23 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 גליל גבינת עיזים 9%
-
1/4 כוס גבינת מנצ’גומגוררת
-
50 גרם חמאה
-
1/2כוס או 45 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1 כפית פפריקה מתוקהאו מתוקה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת שוםלא חובה
ציפוי
-
1/3 כוס שומשוםמומלץ בשלושה צבעים
אופן הכנה
1. מעבדים במעבד מזון עם להב פלסטיק גבינות, חמאה, קוואקר, קמח, פפריקה, מלח ואבקת שום, רק עד לקבלת כדור בצק.
2. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית בצק גליל בקוטר 3 ס”מ. מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
3. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ בעזרת סכין חד (אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים). מסדרים בתבנית.
5. אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קלות. מצננים היטב.
6. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
אופן הכנה
1. מעבדים במעבד מזון עם להב פלסטיק גבינות, חמאה, קוואקר, קמח, פפריקה, מלח ואבקת שום, רק עד לקבלת כדור בצק.
2. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית בצק גליל בקוטר 3 ס”מ. מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
3. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ בעזרת סכין חד (אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים). מסדרים בתבנית.
5. אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קלות. מצננים היטב.
6. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין בכמות זהה?ה
היי, כן. ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין.