סנו רקע

4 עוגיות מלוחות מבצק אחד

4 עוגיות מלוחות מבצק אחד? שמעתם נכון. מתכון אחד, 4 גרסאות שונות של עוגיות מלוחות שכל אחת מהן טעימה בדרכה שלה, וביחד הן משלוח מנות מפנק
4 עוגיות מלוחות מבצק אחד? שמעתם נכון. מתכון אחד, 4 גרסאות שונות של עוגיות מלוחות שכל אחת מהן טעימה בדרכה שלה, וביחד הן משלוח מנות מפנק
  • בתיה שורק
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה ו-20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    118
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 117.6 קק״ל 4705.8 קק״ל
    פחמימות 10.8 גרם 433.9 גרם
    שומן 8.6 גרם 342.7 גרם
    נתרן 232.9 מ״ג 9315.1 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 125.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 19.0 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 181.9 גרם
    כולסטרול 22.2 מ״ג 889.0 מ״ג
    סידן 46.8 מ״ג 1870.2 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 11.9 מ״ג
    אשלגן 37.1 מ״ג 1483.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה ו-20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    118
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 117.6 קק״ל 4705.8 קק״ל
    פחמימות 10.8 גרם 433.9 גרם
    שומן 8.6 גרם 342.7 גרם
    נתרן 232.9 מ״ג 9315.1 מ״ג
    חלבון 3.1 גרם 125.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 19.0 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 181.9 גרם
    כולסטרול 22.2 מ״ג 889.0 מ״ג
    סידן 46.8 מ״ג 1870.2 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 11.9 מ״ג
    אשלגן 37.1 מ״ג 1483.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית בטטה

עוגיות שומשום

ספירלה פסטו

מיני רוגלך


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים חמאה וגבינת פרמז’ן בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת מרקם משחתי.
  2. בעזרת לקקן מגרדים את דפנות הקערה, מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים מלח וקמח ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מחלצים את הבצק שנוצר מהקערה, יוצרים ריבוע שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה. בזמן הקירור מתחילים להכין את המלית.
  4. מכינים את מלית הבטטה: מחממים תנור ל-190 מעלות חום עליון תחתון.
  5. חוצים את הבטטה, מניחים על מגש עם נייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית.
  6. אופים בתנור עד לריכוך הבטטה כ-25 דקות ומצננים מעט.
  7. מרוקנים את מלית הבטטה ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים של מלית אוזן ההמן בטטה ומערבבים.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים להכנת המאפים.
  9. מכינים את אוזן ההמן בטטה: מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים, מניחים במרכז העיגול מלית בטטה וסוגרים לצורת אוזן המן, מעבירים למקרר.
  10. מכינים את עוגיות השומשום: יוצרים גלילה מפזרים על גבי נייר אפיה שומשום ופשוט מגלגלים את הגליל על גבי גרגירי השומשום כך שהם ייטמעו ויעטפו את הגליל, מגלגלים בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לרבע שעה. כעבור רבע שבע פורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
  11. מכינים את הספירלה פסטו: מרדדים את הבצק לריבוע, מורחים שמנת ומעליה ממרח פסטו, מפזרים מוצרלה מגורדת ומגלגלים את כל הגליל צפוף. מעבירים למקרר לרבע שעה וכעבור רבע שעה פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
  12. מכינים את המיני רוגלך: מרדדים את הבצק ויוצרים עיגול, מורחים ממרח עגבניות ומפזרים גבינה. בעזרת גלגלת יוצרים הרבה משולשים ומגלגלים למיני רוגלך.
  13. מניחים את כל 4 סוגי העוגיות על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ואופים בתנור כ-25 דקות עד שהעוגיות זהובות ויפות.
  14. לאחר שכל העוגיות הצטננו, מסדרים יפה בשקיות אוכל מנייר ועוטפים למשלוח מנות. המלצה שלנו - תכפילו כמויות מראש!
4 עוגיות מלוחות מבצק אחד
4 עוגיות מלוחות מבצק אחד. צילום: בתיה שורק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות