-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 129.6 קק״ל 3109.7 קק״לפחמימות 9.9 גרם 236.7 גרםשומן 8.7 גרם 209.8 גרםנתרן 1.1 מ״ג 27.0 מ״גחלבון 3.1 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.9 גרםשומן רווי 1.1 גרם 25.5 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 107.5 מ״גסידן 0.8 מ״ג 19.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 2.3 מ״ג 56.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות130
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 129.6 קק״ל 3109.7 קק״לפחמימות 9.9 גרם 236.7 גרםשומן 8.7 גרם 209.8 גרםנתרן 1.1 מ״ג 27.0 מ״גחלבון 3.1 גרם 74.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.9 גרםשומן רווי 1.1 גרם 25.5 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 107.5 מ״גסידן 0.8 מ״ג 19.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 2.3 מ״ג 56.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 130 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1/4כוס או 40 גרם קמח לבן
-
4 חלבונים L
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
50 גרם חמאה
-
3כוסות או 300 גרם שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר. ממיסים את החמאה.
- בקערה מערבבים לאיחוד את הסוכר והקמח. מוסיפים את החלבונים ותמצית הווניל ומערבבים במטרפה או בכף, לאיחוד. מוסיפים את החמאה והשקדים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
- משטחים כפות של תערובת, במרווחים גדולים (כף לכל עוגייה). לעוגיות עגולות ואחידות בגודל נעזרים בטבעת פנקייקים או רינג קטן בקוטר 10 ס”מ, לסימון הגבולות.
- אופים 10-15 דקות, רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- לעוגיות ישרות, משאירים את העוגיות לצינון בתבנית, ואז משחררים בעזרת פלטה.
לעוגיות מקומרות, משחררים את העוגיות החמות מיד כשהן יוצאות מהתנור ו”תולים” כל עוגייה על מערוך. משאירים להצטנן כך. - מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. אם העוגיות ספגו לחות והתרככו בכל זאת, אפשר לייבש מחדש בתנור (10 דקות ב-150 מעלות). העוגיות יתרככו בתנור ויתקשו מחדש שוב כשיתקררו.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר. ממיסים את החמאה.
- בקערה מערבבים לאיחוד את הסוכר והקמח. מוסיפים את החלבונים ותמצית הווניל ומערבבים במטרפה או בכף, לאיחוד. מוסיפים את החמאה והשקדים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
- משטחים כפות של תערובת, במרווחים גדולים (כף לכל עוגייה). לעוגיות עגולות ואחידות בגודל נעזרים בטבעת פנקייקים או רינג קטן בקוטר 10 ס”מ, לסימון הגבולות.
- אופים 10-15 דקות, רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- לעוגיות ישרות, משאירים את העוגיות לצינון בתבנית, ואז משחררים בעזרת פלטה.
לעוגיות מקומרות, משחררים את העוגיות החמות מיד כשהן יוצאות מהתנור ו”תולים” כל עוגייה על מערוך. משאירים להצטנן כך. - מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. אם העוגיות ספגו לחות והתרככו בכל זאת, אפשר לייבש מחדש בתנור (10 דקות ב-150 מעלות). העוגיות יתרככו בתנור ויתקשו מחדש שוב כשיתקררו.
הערות
- אם מעצבים עוגיות מעוגלות, אופים ב"נגלות", תבנית אחרי תבנית, כדי שיהיה זמן לעצב את העוגיות לפני שהן מתקשות
- אם העוגיות התחילו להתייצב מוקדם מדי, אפשר להחזיר לתנור לחימום קצרצר (בין 20-10 שניות לדקה), והעוגיות יתרככו שוב
הערות
- אם מעצבים עוגיות מעוגלות, אופים ב"נגלות", תבנית אחרי תבנית, כדי שיהיה זמן לעצב את העוגיות לפני שהן מתקשות
- אם העוגיות התחילו להתייצב מוקדם מדי, אפשר להחזיר לתנור לחימום קצרצר (בין 20-10 שניות לדקה), והעוגיות יתרככו שוב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן